Ergin Ataman, Pablo Laso, Ćavi Paskval (Foto: Starsport)
Ergin Ataman, Pablo Laso, Ćavi Paskval (Foto: Starsport)

Ataman se dogovorio sa Panatinaikosom, Efes bi da ga zameni Lasom ili Paskvalom

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 16:51

Za bivšeg trenera madridskog Reala ozbiljno zainteresovan i minhenski Bajern

Dogovor je pao, Ergin Ataman karijeru nastavlja u Panatinaikosu. Ugledni Eurohoops tvrdi da su dve strane ugovorile dvogodišnju saradnju bez izlazne klauzule, iako je želja turskog trenera bila da potpiše na tri godine.

Navodno je saradnja zapečaćena telefonskim pozivom između prvog čoveka grčkog kluba Dimitrisa Janakopulosa i dvostrukog prvaka Evrope sa Anadolu Efesom. Ataman će, po svemu sudeći, postati prvi turski trener na klupi Zelenih, a drugi član Atinjana iz Turske posle Ibrahima Kutlaja (2001-2003, 2005), koji je 2002. osvojio i Evroligu pod vođstvom Željka Obradovića.

Izabrane vesti

Atamanu ostaje da pokuša da osvoji šestu titulu šampiona Turske, četvrtu sa Pivarima, a uprava istanbulskog kluba je već krenula u potragu za njegovom zamenom. Eurohoops takođe navodi da su u vrhu liste želja dvostrukog uzastopnog osvajača Evrolige španski treneri: Pablo Laso i Ćavi Paskval.

Efes namerava da napadne evropsku krunu i sledeće sezone i zato će pokušati da Atamana zameni trenerima koji znaju kako se dolazi do trona Starog kontinenta.

Laso (osvojio Evroligu 2015. i 2018) je bez angažmana otkako je minulog leta napustio Real Madrid. Podsetimo da ga je zbog srčanog udara usred plej-ofa ACB lige prethodne sezone na klupi Kraljevskog kluba zamenio asistent Ćus Mateo, kojem je na kraju poverena klupa i u tekućoj takmičarskoj godini, dok je jedan od najtrofejnijih trenera u istoriji kluba ostao bez posla, jer su u klubu smatrali da zbog zdravstvenog stanja nije u poziciji da vodi ekipu.

Dugo se spekulisalo o njegovoj sudbini, ali je na kraju odlučio da ne preuzima klub usred sezone. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je na skupštini pred početak tekuće takmičarske godine istakao da je i tim sa Malog Kalemegdana bio u kontaktu sa španskim stručnjakom, ali da do saradnje nije došlo zbog njegovog zdravstvenog stanja.

U poslednje vreme su se pojavile i priče da ga u svojim redovima želi minhenski Bajern, te i da je interesovanje nemačkog kluba za Lasove usloge veoma ozbiljno, dodaje Eurohoops.

Što se tiče Ćavija Paskvala (osvojio Evroligu 2010. sa Barselonom), on je usred plej-ofa VTB lige sa Zenitom (gubi 1:2 u polufinalu od Uniksa). Leta 2021. je sa klubom iz Sankt Peterburga potpisao trogodišnji ugovor, ali navodno će ovog leta imati opciju da napusti ruski tim.


tagovi

KK PanatinaikosErgin AtamanAnadolu EfesPablo LasoKK Bajern MinhenĆavi Paskval

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara