Jokić još čeka megdandžije u velikom finalu: Seltiksi zablistali i vratili se u život, Majami se predao u prvom poluvremenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 05:22

Četvorica startera Bostona završili meč sa 20+ poena

Bio je Boston pred pred provalijom, pred debaklom u finalu Istočne konferencije, ali uspeo je da preživi. Još jednom. Pre tri dana sačuvao ga je brejk na Floridi, kada je smanjio na 1:3 u seriji, da bi noćas, iz trećeg pokušaja, konačno uspeo da slavi i pred svojim navijačima u TD Gardenu - 110:97. Rezultat je sada 3:2 u pobedama za Majami, a četa Erika Spolstre treću 'meč loptu' ima ponovo kod kuće i to u noći između subote i nedelje.

Naš Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi rivala u borbi za prsten najkasnije bi mogli da dobiju 30. maja. Za tada je zakazana majstorica. Sve to pod pretpostavkom da Seltiksi prirede još jedan brejk za dva dana i izjednače na 3:3.

Izabrane vesti

Boston je noćas pružio daleko najbolju partiju u finalnoj seriji Istoka, dok je Majami potpuno podbacio. Gosti su samo u dva navrata prve četvrtine imali egal. I to 2:2 i 4:4. Njihova noćna mora započela je serijom 17:2 što će uslediti odmah potom. Tako su Seltiksi već u prvoj deonici imali ogromnih 16 razlike - 23:7.

Pet minuta bilo je potrebno domaćinu da ode na dvocifrenu prednost i Majami do kraja nije uspeo da spusti istu ispod deset. To valjda najbolje govori o dominaciji Bostona maltene u svakom segmentu igre...

U finišu prvog poluvremena razlika je išla na +20 (61:41), tokom trećeg dela momci Džoa Mazule uglavnom su je uspešno održavali, a onda su na startu četvrte četvrtine imali i noćas rekordnih 96:72. Sve nakon toga bilo je rutinsko odrađivanje posla od strane sedamnaestrostrukih šampiona.

Prva petorka Hita imala je užasno veče. Tome je u dobroj meri doprinela povreda startnog pleja Gejba Vinsenta, ali slaba je to uteha. Bem Adebajo ubacio je 16, a Džimi Batler 14 poena. Svi ostali ispod proseka - Kevin Lav šest, Kajl Lauri pet, Maks Strus tri poena.

Od njih petorice samo dve ubačene trojke za ceo meč?!

Situaciju su donekle izvukli rezervisti (Robinson 18, Hajsmit 15 i Martin 14), međutim to je bilo dovoljno tek da poraz ne bude katastrofalan. Šansu je u finišu susreta dobio i naš Nikola Jović. Za nešto više od tri minuta uputio je jedan šut za tri poena i - promašio.

Za razliku od Hita, startna petorka Bostona odradila je najveći deo posla. Njih četvorica ubacila su 20+ koševa. Derik Vajt 24, Markus Smart 23, Džejson Tejtum i Džejlen Braun po 21. Tejtumu su nedostajala dva skoka za tripl-dabl. Podelio je 11 asistencija...

I dok gosti nisu mogli da ubace ništa sa distance, starteri Seltiksa pogodili su čak 14 trojki. Posebno se istakao Vajt sa 6/8. A nije loš bio ni Markus Smart - 4/6.

Domaćin je od igrača sa klupe imao svega 15 poena...

Podsetimo, Denver će u velikom finalu imati prednost domaćeg terena ukoliko mu rival bude Majami. U suprotnom, Jokićev tim nema prednost u odnosu na Boston, jer su Seltiksi imali bolji učinak u ligaškom delu šampionata.



tagovi

NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara