Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Jokićevo iscrtavanje istorije: Prebacio 40 u utakmici sezone, MVP priznanje osigurano (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.04.24. | 06:58

Denver u direktnom meču za prvo mesto Zapadne konferencije preslišao Minesotu, Nikola briljirao uz 80 odsto šuta

Karim Abdul Džabar, Bil Rasel, Majkl Džordan, Vilt Čejmberlejn, Lebron Džejms, Mozes Meloun, Leri Bird, Medžik Džonson i Nikola Jokić. Biće to lista veličanstvenih devet igrača koji će u istoriji NBA lige biti upisani sa tri ili više osvojena priznanja MVP-a ligaškog dela najjačeg košarkaškog takmičenja na svetu. Posle večerašnje Nikoline partije protiv Timbervulvsa, čini se da drugačiji epilog nije moguć, sve i da se o nagradi za najkorisnijeg igrača odlučuje u Haškom tribunalu.

Latio se Nikola svesno od prvog minuta najveće lopate, zahvatao najkrupnije grumenje, ubacivao i ubacivao i napunio do kraja. Srpski centar dao je 41 poen uz 80 odsto šuta iz igre - 16/20! Zapanjujuć procenat za utakmicu ovakve važnosti. Nagetsi su savladali Minesotu 116:107 i tako preuzeli prvo mesto Zapadne konferencije na dva meča pred plej-of. U slučaju da trijumfuju na preostala dva gostovanja protiv San Antonija i Memfisa obezbediće lidersku poziciju i prednost domaćeg terena u svim plej-of serijama do potencijalnog velikog finala.

Izabrane vesti

Priredio je Jokić spektal za pamćenje i pokazao kako se jednom utakmicom materijalizuje sve dobro što je uradio u prethodnom periodu. Svaki sledeći koš izgledalo je poput iscrtavanja novog toponima na istorijskoj košarkaškoj mapi. Perfektan u šutu za tri poena (2/2), fenomelan za dva (14/18), uz 11 skokova i sedam asistencija. Svaka čast Šaiju Gildžes Alesanderu i Janisu Adetokumbu, odlični su igrači, ali je Nikola po svim relevantnim statističkim parametrima MVP u samoj srži, otelotvorenje onoga što ta nagrada treba da predstavi - najkorisnijeg igrača lige.

Imali su Timbervulsvsi tri poena prednosti posle prvog poluvremena, a onda je Jokić s početkom treće četvrtine ubacio u šestu brzinu i prilično rutinski, na nikom broju obrtaja skratio muke Rudiju Goberu, Entoniju Edvardsu i društvu. Trudili su se momci iz Mineapolisa koliko su mogli, ali je pobeda uz svu njihovu želju bila nemoguća misija, jer Nikola je rešio da ispiše istoriju i na suptilan način strpao bombicu u džep protvnika. Napunio je mrežicu Minesote do vrha i čini se na sva zvona uneo treće MVP priznanje u svoju zbirku, baš kao što se badnjak pred Božić unosi u kuću. Nikola je jednostavno postao košarkaški polažajnik Bol Arene samo u prolećnom terminu.

Džamal Marej je ponovo bio Nikolin Robin, Doktor Votson, Barn Kamenko... ili ko god vam doskoči u mislii. Kanađanin je ubacio 20 poena, dok je Majkl Porter Džunior imao 18. Gostima je daleko od dovoljnog bilo 25 poena Entonija Edvardsa, Konlijevih 19 i Goberovih i Ridovih 13 poena.

Denver je u pol poziciji i ima sve u svojim rukama, ali još ništa nije gotovo. Dva trijumfa u preostala dva kola jedino su što će osigurati prvo mesto pred plej-of, bez gledanja u tuđa dva dvorišta, Oklahomino i Minesotino. Naredni duel Nagetsi igraju u noći između petka i subote (02.00) protiv San Antonija. Poslednji duel protiv Memfisa biće na programu u nedelju od 21.30.

NBA

Klivlend - Memfis 110:98

/Mičel 29 - LaRavija 32/

Atlanta - Šarlot 114:115

/Bogdanović, Krejči 19 - Miler 27/

Bruklin - Toronto 106:102

/Tomas 23 - Kvikli 32/

Majami - Dalas 92:111

/Hiro 21 - Dončić 29/

Milvoki - Orlando 117:99

/Portis 30 - Entoni 23/

Oklahoma - San Antonio 127:89

/Gildžes Aleksander 26 - Kolins 20/

Denver - Minesota 116:107

/Jokić 41 - Edvards 25/

LA Klipers - Finiks 108:124

/Hajland 37 - Buker 37/



tagovi

Denver NagetsNikola JokićMinesota Timbervulvs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara