Vladimir Jovanović (©MN Press)
Vladimir Jovanović (©MN Press)

Jovanović ponosan, najavljuje veliku borbu za trofej: Da odgovorimo na čvrstinu i agresivnost Zvezde u odbrani

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 16:43

Trener Mege Vladimir Jovanović svestan težine zadatka koja leži pred njegovom ekipom, ali se neće predati

Košarkaši Mege su preko Vojvodine i Partizana izborili istorijski plasman u finale. Pokazali su ambiciju da sednu na tron, ali ih na poslednjem koraku čeka duel sa braniocem titule i šampionom Jadrana - Crvenom zvezdom. Trener Vladimir Jovanović je istakao da je jako zadovoljan ostvarenim, ali da će njegovi igrači dati sve od sebe da ostvare što bolji rezultat u finalu (igra se na dve pobede).

U sredu je na programu prvi duel, Mega će gostovati Zvezdi u dvorani Aleksandar Nikolić, a susret je zakazan za 20.00. Revanš je na programu u petak u istom terminu, dok bi eventualna majstorica trebalo da se odigra u nedelju (takođe u 20.00).

Izabrane vesti

Sreda, 20.00: (1,20) Crvena zvezda (19,0) Mega (5,00)

Šef struke Mege Vladimir Jovanović ističe da njegova ekipa mora da odgovori na čvrstinu i agresivnost u odbrani narednog rivala.

"Čeka nas jako zahtevna utakmica protiv Crvene zvezde, tima koji je igrao Evroligu i koji ima jako veliki roster. Na svakoj poziciji ima minimum po dva i više nego kvalitetna igrača. Sigurno je da će pokušati da diktiraju tempo utakmice, pre svega intenzitetom i kontaktom u odbrani. U finalu ABA lige su pokazali da su nivo agresivnosti i čvrstine u odbrani digli na najviši mogući nivo i da tu leži njihova snaga. Bez pune koncentracije i odgovora na tu čvrstinu i njihov način igre biće jako teško igrati protiv Zvezde. Mi, opet, imamo svoje kvalitete i pokušaćemo uz više nego potrebnu dozu čvrstine i koncentraciju svih 40 minuta, da napravimo što bolju utakmicu, a samim tim i seriju sa Crvenom zvezdom".

Ponosan je na ostvareno u sezoni na izmaku.

"Želeo bih još jednom da ponovim da sam jako zadovoljan zbog kluba i ponosan na momke i na celokupnu sezonu koju su do sada imali. Oni su svojim radom, predanošću i zalaganjem zaslužili ulazak u finale. Normalno je da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat u finalu, ali ovo svakako treba da im bude podstrek u karijeri da sve može da se dostigne sa pravim radom i pravim pristupom".


Nekadašnji kapiten Partizana Dragan Milosavljević nedavno je pojačao redove Mege, a pred duel sa starim poznanikom ističe da će finale biti sjajan test i veliko iskustvo za mlade igrače.

"Igramo sa evroligaškom ekipom koja je osvojila ABA ligu i sigurno je da se nalaze u dobrom momentu i da su favoriti. Finale će biti sjajan test za naše mlade igrače i jedno veliko iskustvo kad je borba za trofej u pitanju. Imamo kvalitet, jako talentovanu ekipu koja može da igra sa svima. Najbitnije je da odgovorimo na čvrstinu i agresivnost zvezdinih igrača ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog ishoda".


tagovi

Košarkaška SuperligaKK MegaKK Crvena zvezdaVladimir JovanovićDragan Milosavljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara