Dejan Radonjić (©Star Sport)
Dejan Radonjić (©Star Sport)

Radonjić pred finale: Pojačanja dovoljan pokazatelj Meginih ambicija

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 16:21

"Pokušaćemo da imamo veći kontinuitet dobre igre i da iskontrolišemo kvalitet ekipe Mege", izjavio je trener Crvene zvezde pred početak finalne serije Superlige

Vreme je za finale. Za srpski tron boriće se košarkaši Crvene zvezde i Mege. Crveno-beli brane titulu, a u završne borbe ulaze osokoljeni osvajanjem titula u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi. Sa druge strane, ekipa Vladimira Jovanovića je po prvi put u istoriji u poziciji da se bori za pehar i značajno pojačana ima ambiciju da dođe do titule. Trener Zvezde Dejan Radonjić je svestan kvaliteta koji se nalazi u protivničkim redovima, kao i da njegovu ekipu čeka težak posao.

Sreda, 20.00: (1,20) Crvena zvezda (19,0) Mega (5,00)

Izabrane vesti

Za samo pet meseci crnogorski stručnjak je pored silnih problema i činjenice da nije selektirao ekipu uspeo da ostvari sjajne rezultate. Podigao je tim za kratak vremenski period i domogao se 10. i 11. pehara na klupi Crvene zvezde. Na poslednjem koraku ka 12. i prvoj triploj kruni od 2017. godine, čeka ga Mega.

Prvi finalni susret na programu je u sredu od 20.00 u dvorani Aleksandar Nikolić. Drugi je zakazan za pet u istom terminu, a eventualni treći bi se takođe igrao u Pioniru, takođe u 20.00.

Predstojeći susret biće i prvi između ova dva kluba u borbi za trofej nacionalnog šampiona, ali su se prethodnih sezona Mega i Crvena zvezda sastajali u finalima nacionalnog kupa i ABA lige. Crveno-beli su do finala stigli u dominantnom maniru, pobedivši ekipe Zlatibora i čačanskog Borca sa po 2:0 u serijama. Sa druge strane ekipe Vladimira Jovanovića je u četvrtfinalu bila bolja od Vojvodine (2:0), a potom je posle majstorice u duelu sa Partizanom zakazala megdan sa braniocem titule.

Dejan Radonjić neće moći da računa na Korija Voldena koji se bori sa povredom leđa, dok su svi ostali na raspolaganju za finalne mečeve.

"Ekipa Mege je imala odličnu sezonu, i ove godine pojavili su se mladi i talentovani igrači predvođeni iskusnim Tepićem. Uz dobru sezonu imali su i dobar rezultat, a u međuvremenu su i pojačali tim za plej of iskusnim Milosavljevićem, Simanićem i Novakom. I to dovoljno govori i pokazatelj je njihove ambicije u plej ofu Superlige. Pokušaćemo da imamo veći kontinuitet dobre igre i da iskontrolišemo kvalitet ekipe Mege", rekao je trener crveno-belih.



tagovi

Košarkaška SuperligaKK Crvena zvezdaKK MegaDejan RadonjićKori Volden

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara