FOTO: AFP (Džastin Anderson)
FOTO: AFP (Džastin Anderson)

Jović dobio saigrača sa sedmogodišnjim NBA iskustvom, Valensija ozbiljno merači plej-of

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.12.23. | 16:31

Ima odličan skor u Evroligi, ali je duža klupa neophodna za TOP 8

Nisu bukmejkeri pred početak sezone videli Valensiju među učesnicima plej-in faze Evrolige. Partijama u dosadašnjem toku sezone tim Aleksa Mumbrua demantovao je sve pobornike mišljenja da će Narandžasti samo popunjavati brojku u elitnom takmičenju.

Nakon 16. kola Valensija je petoplasirana sa učinkom 9-7, a to je ponukalo čelnike kluba da tim dodatno ojačaju i tako pokušaju da održe aktuelnu poziciju do kraja regularnog dela sezone. Novi saigrač Stefana Jovića na Pirinejima biće američki krilni igrač Kajl Anderson.

Izabrane vesti

Nekadašnji student univerziteta Virdžinija sedam godina igrao je u NBA ligi, pre nego što se preselio u Breogan početkom jeseni. Na sedam utakmica u ACB ligi od početka sezone davao je Anderson oko 11 poena po utakmici, a efikasnost u Endesa ligi nije prošla nezapaženo. Brzo je reagovala Valensija i angažovala vredno pojačanje. Još je jefikasniji bio u Fiba Ligi šampiona, sa prosekom od 14,8 poena po meču.

U periodu od 2015. do 2022. Anderson je odigrao 242 utakmice u NBA ligi, nastupajući za Dalas, Filadelfiju, Atlantu, Bruklin, Klivlend i Indijanu. Prethdono je biran kao 21. pik na draftu od Maveriksa. Andersonova najbolja NBA sezona bila je 2016/17, kada je u dresu Filadelfije davao 8,7 poena po utakmici za oko 23 minuta.



tagovi

Stefan JovićEvroligaKK Valensija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara