Nikola Jović (Foto: FIBA)
Nikola Jović (Foto: FIBA)

Juniori iz SAD na krovu sveta, Jović u idealnoj petorci Mundobasketa

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 21:09

Veliko priznanje za talentovanog košarkaša Mege

Juniorska reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država je pobedom nad Francuskom u finalu osvojila Svetsko prnvestvo u košarci za igrače uzrasta do 19 godina (83:81). Srbija je izgubila u borbi za bronzu od Kanade, ali je veliko priznanje dobio mladi košarkaš Mege Nikola Jović, koji je uvršten i idealnu petorku turnira.

Sjajna predstava u borbi za zlato, Amerikanci su predvođeni tandemom Džejden Ajvi - Kenet Lofton Džunior (po 16 poena) na kraju slavili i domogli se najsjajnijeg odličja. Sa druge strane je fantastičan bio novi košarkaš Asvela Viktor Vembanjama, koji je susret okončao sa 22 poena i osam skokova. Ovog 17-godišnjaka visokog 219 centimetara ćemo u sezoni pred nama gledati i u Evroligi, a uskoro bez sumnje i u NBA.

Izabrane vesti

Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Čet Holmgren iz SAD (prosečan indeks 19,3), a u idealnih pet mesto je našao i Nikola Jović. Mladi košarkaš koji je ovog leta potpisao prvi profesionalni ugovor sa Megom je turnir okončao sa prosečnim indeksom korisnosti 20,7 (korisniji od njega samo Zek Edi iz Kanade - 23,3 i Đun Seok Jeo iz Južne Koreje - 24,7), a bio je i treći strelac turnira sa 18,1 poena po susretu (ispred Đun Seok Jeo sa 25,6 i Ruben Domingez iz Španije sa 18,7).

Uz Jovića i MVP-a Holmgrena u idealnoj petorci su i Zek Edi (Kanada), Viktor Vembanjama (Francuska) i Džejden Ajvi (SAD).



tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija SrbijeKSSNikola JovićSvetsko prvenstvo za košarkaše U19

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara