Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)
Fakundo Kampaco (Foto: Starsport)

Kampaco posle vatrenog krštenja u derbijima: Pravi šou, uživao sam – za finale niko nije umoran

Vreme čitanja: 4min | sub. 18.02.23. | 12:19

Argentinac odigrao jednu od ključnih uloga u trijumfu nad večitim rivalom u polufinalu Kupa Radivoja Koraća

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Grmelo je sinoć u Čairu. I gorelo. Sudarili su se večiti rivali u polufinalu Kupa Radivoja Koraća – i na terenu i na tribinama. Pred 5.200 navijača – prema zvaničnim podacima, a utisak je da ih je bilo i više – posle velikog preokreta, prekida i žestoke borbe, košarkaši Crvene zvezde ubeležili su trijumf, treći u derbijima ove sezone, i braniće Žućkovu levicu od 21.00 protiv Mege.

Izabrane vesti

Iako je bio prisutan tokom prethodnog derbija pred Zvezdinim navijačima u Pioniru, Fakundo Kampaco je prvi put osetio čari okršaja beogradskih rivala na parketu. U početku ga je možda malo i ponela vrela atmosfera, pa nije donosio najbolje odluke, ali kada je bilo najbitnije – pokazao je klasu.

U tandemu sa Lukom Vildozom je pokrenuo crveno-bele u drugom poluvremenu. Pridružili su im se i Nemanja Nedović i Filip Petrušev, Zvezda se odlepila, pa je bilo prostora i za atraktivne poteze. Maestralno je u poslednjem kvartalu dao pas iza leđa Luki Mitroviću koji je rutinskom realizacijom upotpuni fantastičan potez Argentinca.

Dokazalo se još jednom da Zvezda sa Fakuom može mnogo. Ovo je bio njegov deseti meč u dresu tima sa Malog Kalemegdana – i deseta pobeda. Utisak je, zbog pre svega prvog poluvremena, da mu nedostaje jačih utakmica, što samo ukazuje da će njegov doprinos biti konstantniji i veći kako sezona bude odmicala.

Posle susreta, Kampaco i Vildoza su slavili sa navijačima koji su razvukli argentinsku zastavu sa njihovim imenima, a Čairom se orilo: Argentina, Argentina. Kupio je sjajni dvojac crveno-belu publiku, čini se, za sva vremena.

"Bilo je ludo, nešto potpuno drugačije. Uživao sam, atmosfera je bila sjajna, kao i navijači. Motivisali su nas tokom susreta i to nam je bilo potrebno. Loše smo počeli, u prvom poluvremenu nismo bili fokusirani. U drugom smo bili agresivniji, igrali za navijače. Bilo je potrebno biti pametan u nekim trenucima i na kraju smo uspeli da pobedimo“, rekao je Kampaco posle utakmice.

Igrao je pregršt utakmica visokog intenziteta tokom karijere, bio deo rivalstva između Penjarola i Kilmesa u domovini, Reala i Barselone u Španiji… Ipak, derbi ga je zapanjio i zasenio sva prethodna iskustva.

"Nisam očekivao da će biti ovako ludo. Sa sudijama koje napuštaju teren, ubacivanjem predmeta na parket... Ali znao sam šta me čeka i uživao sam. Bio je to pravi šou. Generalno uživam u svakom trenutku, na terenu i van njega. Izborili smo veliku pobedu za sebe i navijače“.

21.00: (1,10) Crvena zvezda (23,0) Mega (7,50)

Prvi put u sezoni je i Duško Ivanović zaradio isključenje. Posle protestovanja, sudije su ga poslale van parketa, a klupu je preuzeo njegov asistent Karles Marko.

"Kada je napustio teren, znali smo da moramo da uložimo još veći napor. Da budemo fokusiraniji, agresivniji. Asistent je odradio sjajan posao. Preuzeo je odgovornost u delikatnoj situaciji i našao se timu. Primili smo njihove instrukcije i sproveli ih u delo na terenu“.

Pratio je Ivanović dešavanja iz tunela i preko asistenata pokušavao da pomogne timu, neretko davao i savete igračima.

"Uglavnom je govorio o taktičkim stvarima. Bio je potpuno posvećen i fokusiran na utakmicu iako nije bio na klupi. On je naš lider, slušamo ga, uvek prihvatimo njegovu poruku i to pokušavamo da izvršimo na terenu. To je bio ključ“.

Zvezda je izgubila prvo poluvreme 34:44, a drugo dobila 59:41. Šta je bio ključ velikog preokreta?

"Promenili smo mentalitet, bili agresivniji u odbrani. U prvom poluvremenu smo im dali previše prostora, igrali su opušteno i to smo promenili u nastavku. Iz dobre igre u odbrani dolazili smo do boljih rešenja u napadu. Nedović je ubijao u jednom delu utakmice, pa Petrušev... Svi su dali svoj doprinos, ali sve je počelo od odbrane."

Ostvarila je Crvena zvezda veliku pobedu, ali još nije ništa osvojila. U finalu Kupa Radivoja Koraća sastaće se sa Megom koja je u polufinalu, posle još većeg preokreta, savladala FMP i po peti put će se boriti za Žućkovu levicu protiv tima koji je na pragu devetog, rekordnog osvajanja Kupa.

"Ništa još nismo uradili, ostala je još jedna utakmica i moramo da budemo pametni. Uložili smo veliki napor u ovu pobedu, ali za finale niko neće biti umoran. Nećemo tražiti nikakve izgovore. Uživaćemo. Nikada ne znate kada ćete igrati sledeće finale, tako da moramo da uživamo i naravno, da damo sve od sebe za pobedu", zaključio je Fakundo Kampaco.

KUP RADIVOJA KORAĆA - ČETVRTFINALA

Sreda:

Partizan Mozzart Bet - Spartak Subotica 91:69

/Lesor 17 - Bojić 17/

Mega - Vojvodina 75:62

/Rori 13 - Beslać 23/

Četvrtak:

Crvena zvezda - Borac Mozzart 89:64

/Vidloza 18 - Radonjić, Gagić 14/

FMP - Metalac 91:76

/Valinskas 20 - Džorden 19/

POLUFINALE

Petak

FMP - Mega 67:86

/Stepanović 15 - Kovačević 20/

Partizan Mozzart Bet - Crvena zvezda 75:83

/Naneli 19 - Vildoza 15/

FINALE

21.00: (1,10) Crvena zvezda (23,0) Mega (7,50)

*** Kvote su podložne promenama


tagovi

KK Crvena zvezdaFakundo KampacoKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2023.

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara