Filip Šatrije (©AFP)
Filip Šatrije (©AFP)

Košarkaši Pariza će igrati na Rolan Garosu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 18:14

Novajlija u Evrokupu će meč petog kola francuskog prvenstva odigrati na Filip Šatrije terenu

Pre četiri godine je u Parizu započet ambiciozan košarkaški projekat. Na mesto predsednika novopečenog kluba iz francuske prestonice seo je bivši operativac Indijana Pejsersa i Minesota Timbervulvsa Dejvid Kan i krenuo je uspon sa idejom da košarkaški klub postane drugi najveći u državi posle fudbalskog giganta Pari Sen Žermena. Naredne sezone će igrati i u Evrokupu, sa ambicijom da napadne što bolji plasman i u domaćem prvenstvu, a sada je najavio i jedan sjajan potez koji će nesumnjivo okupiti veliki broj navijača i naići na pozitivne reakcije.

Kako je i zvanično potvrđeno, košarkaši Pariza će utakmicu petog kola LNB Pro A lige (16. oktobar) naredne sezone igrati na Rolan Garosu. Filip Šatrije teren će biti poprište košarkaškog susreta, mada protivnik kluba iz Grada svetlosti još nije poznat, jer nije obelodanjen kalendar za naredni cikus. Još teče takmičarska godina u Francuskoj, a za titulu se bore Monako i Asvel (1:0 za Kneževe).

Izabrane vesti

Kako se navodi, na tribinama bi trebalo da bude oko 10.000 gledalaca. Nema sumnje da će to biti pravi spektakl. Bilo bi dobro i da na megdan Parižanima dođe jedan od evroligaša (Monako ili Asvel) kako bi događaj bio dodatno uveličan.

Interesantno je da je Rolan Garos već organizovao košarkaške utakmice. Čak i finale francuskog prvenstva 1947. godine. Filip Šatrije teren će biti modifikovan za potrebe odigravanja košarkake utakmice, slično kao za nedavno održani bokserski meč.

"Uradili smo mnogo sjajnih stvari u našoj kratkoj istoriji, ali prilika da igramo pod krovom Filip Šatrijea naredne sezone će nam verovatno biti najveći ponos. Rolan Garos je zaštitni znak Parižana, Francuza generalno, i međunarodnog sporta. Neumorno ćemo raditi na organizaciji susreta i spektakla koji će opravdati očekivanja", rekao je predsednik Pariza Dejvid Kan.



tagovi

KK ParizRolan GarosLNB Pro AFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara