Foto: Reuters
Foto: Reuters

Košarkašice Japana u borbi za zlato, Srpkinje i Francuskinje očekuje repriza Rija

Vreme čitanja: 1min | pet. 06.08.21. | 16:58

Naše dame za bronzu protiv dobro poznatih rivalki

Pobedom nad Francuskom u polufinalu (87:71) košarkašice Japana uspele su da ostvare novi istorijski uspeh i plasiraju se u finale gde ih očekuje borba za najsjajnije odličje protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Japanke su do pobede stigle impresivnom igrom u drugoj i trećoj četvrtini, a najefikasnije su bile Akaho sa 17 i Mijazava sa 14 poena, dok je u redovima Francuske najraspoloženija bila Gruda sa 18 postignnutih poena.

Izabrane vesti

Predstavnice domaćina Olimpijskih igara u Tokiju osigurale su tako prvu medalju u istoriji i znatno nadmašile dosadašnji najbolji rezultat - 5. mesto na Igrama 1976. u Kanadi, dok će priliku da prirede apsolutnu senzaciju imati protiv branioca zlata i rivala koji im je naneo jedini poraz.

Poraz Francuskinaja tako je zakazao reprizu duela za treće mesto sa prethodnih Olimpijskih igara održanih u Riju, kada su se za bronzu takođe borile sa košarkašicama Srbije. Naše dame 2016. godine uspele su da savladaju Francuskinje 70:63 i stignu do medelje, a najzapaženiju ulogu imala je Jelena Bruks sa 18 poena.

Duel za treće mesto zakazan je za sutra od 9 časova, dok će borba za zlato biti održana u nedelju od 4.30 časova.




tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara