(©kss)
(©kss)

Košarkašice stigle u Srbiju – Maljković: Krenule iz budžaka, kupile se po svetu i stigle na OI

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.02.24. | 00:06

„Uspeli smo da treći put iznenadimo svet košarke“, poručuje selektorka

Imaće Srbija ponovo košarkašice na Olimpijskim igrama. Treći put zaredom.

Ni smena generacija nije izbacila srpske gracije sa najveće svetske smotre sportista. Prošle su gusto sito na kvalifikacijama u Brazilu i uspele da izvade vizu za Pariz, na ogromno zadovoljstvo selektorke Marine Maljković.

Izabrane vesti

Košarkašice su večeras stigle u Beograd posle dugog puta iz Južne Amerike, a Maljkovićeva je imala šta da kaže na dočeku u Surčinu.

Prvo, sem mene i ovih devojaka koje uvek verujemo, niko nije verovao da možemo da se idemo na OI. Kad to kažem ne pričam o Srbiji, mislim na ljude iz svetske košarke. Srbija je uspela treći put zaredom da iznenadi svet palsmanom na OI. Pogotovo što smo krenule svaka iz svog budžaka, kupile se po svetu, to je bilo strašno. Nikada se nikad slično nije desilo“, pričala je Maljkovićeva.

On je istakla da su kvalifikacije bile ogroman izazov za novi tim.

„Imale smo dva treninga zajedno u Belemu, u jako teškim uslovima, zaista je bio ogroman izazov. Ovaj treći put je i ubedljivo najveći šok za sve koji dobro poznaju žensku košarku jer su najmanje verovali u ovaj potpuno nov tim, nakon smene generacija. Posebno zbog načina kako smo otišle tamo, kako je bilo kada smo krenule, ovo je – magija“.

Ogromno iskustvo su stekle srpske košarkašice pred Pariz.

„Bile su one na Svetskom i Evropskom prvenstvu, ali verujem da je i meni ovo prvi put da sam ovako nešto doživela. Verujem da je tek za njih ovo bio jedan šok, igrati pod takvim pritiskom, izmenjati 60 zona, vlaga, jako teški uslovi... Nećemo ni u jednom trenutku biti vruće glave, već naprotiv, bistro ćemo sagledati šta dalje“, poručila je Marina Maljković.



tagovi

ženska košarkaška reprezentacija SrbijeMarina MaljkovićKošarkaški savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara