Vreme je za Superligu (©MN Press)
Vreme je za Superligu (©MN Press)

Kreće prva faza Superlige: Mega Mozzart bez tri bisera, crta se novi sudar Borca i Zlatibora

Vreme čitanja: 14min | sub. 07.05.22. | 08:15

Sloga sanja uspeh, Vojvodina ima veliko iskustvo, Dinamik sa problemima zbog preklapanja dva plej-ofa

Reči Svetislava Pešića imale su snažan odjek u košarkaškoj javnosti i podsetile mnoge dokle je srpska košarka dogurala i koliko je domaće prvenstvo obezvređeno. Zbog toga se došlo u situaciju da se po ko zna koji put pravi novi format Superlige kako se ne bi probili svi rokovi za kraj sezone i ostavilo bar malo vremena za reprezentativce da odmore i pripreme se za novu rundu kvalifikacija za Mundobasket krajem juna.

Tako se došlo do sistema koji sadrži dva dela. Prvi startuje u subotu od 17 časova utakmicom Zlatibora i zemunske Mladosti na Čajetini. U ovoj fazi igra se četvrtfinale u kojem učestvuje šest najbolje plasiranih klubova iz Košarkaške lige Srbije (Zlatibor, Sloga Kraljevo, Vojvodina, Sloboda Užice, Dinamik, Mladost Zemun) i dva slabije rangirana kluba iz ABA lige - Mega Mozzart i čačanski Borac. Među pomenutih osam učesnika tražiće se tim koji će da popuni poslednje mesto u drugom delu plej-ofa, gde su se na osnovu plasmana u regionalnom takmičenju već plasirali Crvena zvezda. Partizan i FMP Železnik. Sve serije prve faze igraju se na dve dobijene utakmice, dok je prednost domaćeg terena imaju Zlatibor i Sloga Kraljevo kao najbolje rangirani klubovi iz KLS, te Mega Mozzart i Borac kao učesnici iz ABA lige.

Izabrane vesti

Upravo je priča oko toga ko će i po kojem modelu imati utakmicu više na svom parketu u slučaju majstorice podigla veliku prašinu. Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je najavio da crno-beli neće učestvovati u doigravanju ako se za dodeljivanje domaćinstva budu gledali rezultati iz Jadranske lige. Po tom mehanizmu Crvena zvezda će sigurno biti u prednosti ako se plasira u finale, što je zasmetalo odgovornima u klubu iz Humske. Iz KLS je ubrzo stigao odgovor da je ovakva odluka izglasana još pre starta klupske sezone i da sada ne može da se menja.

Na najavnoj konferenciji za novinare okupili su se treneri osam od jedanaest klubova, opravdano je bio odsutan Marko Marinović iz Borca, dok su iz lige poručili da ne znaju zašto nema predstavnika Partizana i Slobode. Ipak, kako smo juče pisali, Partizan je na vreme registrovao igrače za Superligu, tako da učešće u plej-ofu ne bi trebalo da bude dovedeno u pitanje. No, za Partizan i branioca titule Crvenu zvezdu predstoje trenutno važnije stvari, odnosno polufinale Jadranske lige gde je ulog veliki.

Što se učesnika prve faze doigravanja Superlige tiče, Mega Mozzart i čačanski Borac označeni su kao prvi favoriti za prolaz u završnicu, dok su oči košarkaških poklonika usmerene ka osvajaču KLS i ABA 2 lige Zlatiboru, zatim Vojvodini i kraljevačkoj Slogi među kojima se traži ekipa koja može da iznenadi.

19.00: (1,20) Mega Mozzart (19,0) Sloboda Užice (5,00)

Nikola Đurišić (©Star Sport)Nikola Đurišić (©Star Sport)

Mega Mozzart je iza sebe ostavila zadovoljavajuću sezonu u kojoj se, sada već po tradiciji, radilo na promociji mladih i talentovanih igrača. Nikola Jović izabran je za najboljeg mladog igrača regionalne lige, u stopu ga je pratio klupski saigrač Karlo Matković, dok su svoje minute znali da iskoriste Boriša Simaić, Nikola Đurišić, Matej Rudan, Malkolm Kazalon i Samson Ružencev. Još ranije dobre igra naplatio je Aleksandar Balcerovski koji se u februaru vratio u Gran Kanariju iz koje je stigao na pozajmicu. Trener Vlade Jovanović za superligaške izazove neće moći da računa na Nikolu Jovića, Karla Matkovića i Malkolma Kazalona pošto se nalaze u SAD na pripremnim treninzima uoči NBA drafta. Jovanović će na raspolaganju imati sledećih 14 igrača: Luka Paunović, Mladen Vujić, Samson Ružencev, Matej Rudan, Aleksa Uskoković, Nikola Kočović, Petar Kovačević, Luka Cerovina, Andrija Grbović, Nikola Đurišić, Boriša Simanić, Danilo Labović, Mihailo Mušikić i Luka Bogavac.

"Ostali smo bez okosnice tima i praktično mlad tim koji je nastupao u ABA ligi biće još mlađi. Imali smo jako malo vremena da pokušamo da ukomponujemo deo tima koji je nastupao u ABA ligi sa momcima koji su pridošli pre sedam dana. Bez obzira na sve to i uzevši u obzir da smo jako mladi, nadam se da će naša želja, energija i motivacija biti na visokom nivou. Shodno tome, naša ambicija je da što duže ostanemo u plej-ouf i da kroz samo takmičenje podignemo nivo timske igre", izjavio je Jovanović i osvrnuo se na sledećeg protivnika:

"Ekipa Slobode nekoliko prethodnih sezona kao i ove, selektira jako kvalitetne domaće i mlade igrače koje su uspeli da afirmišu da odu na viši nivo. Oliver Popović radi jako dobar posao svih ovih sezone, bez obzira što je nekoliko igrača iz okosnice tima otišlo, uspeo je da ih nadomesti novim igračima i da ih ispromoviše. Mi ćemo biti okrenuti nama, pokušaćemo da pred svakog protivnika izađemo maksimalno motivisano i da iz utakmice u utakmicu pokušamo da budemo bolji".

U izostanku trojice kvalitetnih pojedinaca još veći prostor verovatno će dobiti Đurišić, Kočović, Mušikić, Ružencev i Rudan, dok će Paunović, Kovačević, Grbović i Labović čekati svoje vreme.

Užička Sloboda našla se na samoj granici za prolaz u Superligu. Vrebali su Tamiš, Metalac i Novi Pazar to mesto, ali je ono na kraju otišlo za Užice. Trener Oliver Popović uspeo je da vratio je Slobodu u Superligu posle tri godine sa ciljem da se ekipa predstavi u što boljem svetlu. Đorđe Dimitrijević je mozak ekipe i neko od koga počinju i završavaju se napadi. Prvi je strelac ekipe sa 15,5 poena, ali i jedan od glavnih kreatora sa 4,4 asistencije, uz 3,5 skokova. Nedeljko Prijović je zadužen za šuteve spolja i pogađao ih je u visokom procentu - 37,8%. Beleži 13,6 poena i 5,5 uhvaćenih lopti. Đorđe Božić je neko ko takođe ima poene sa distance u rukama, tako da su Prijović i on zaduženi za taj deo posla.

Imaće pune ruke posla Užičani, ali biće im ovo lepa nagrada za prolaz u Superligu. Igraće bez pritiska, a videćemo koliko će timski kvalitet biti dovoljan za ono što ima Mega Mozzart.

19.30: (1,70) Sloga Kraljevo (14,5) Vojvodina (2,30)

Miroslav Nikolić (©MN Press)Miroslav Nikolić (©MN Press)

Serija između Sloge i Vojvodine mogla bi da donese potencijalno najviše uzbuđenja. Oba kluba ciljaju plasman u finale i da odmere snage sa klubom iz najvišeg ranga regionalnog takmičenja, što bi pogotovo za Slogu bila velika nagrada i podsticaj za budućnost. Vojvodina pod vođstvom Miroslava Nikolića ima iskustvo odmeravanja snaga ne samo sa najboljim srpskim klubovima, već i rivalima iz nekadašnje Jugoslavije kroz takmičenje u ABA 2 ligi. Upravo su Sloga i Vojvodina posle ovogodišnjeg KLS zamenili mesta, pa će Kraljevčani da izađu pred klubove iz regiona, dok se Vojvodina vratila korak unazad.

Sloga je pod vođstvom trenera Marka Dimitrijevića zakoračala nekim pomalo zaboravljenim stazama. Klub se dugo nalazi u krizi, devalvirao je od redovnog učesnika KLS, u neko ranije doba i jake domaće lige, do drugoligaša u periodu od 2018. do 2020. godine. Posle te dve sezone u nižem rangu Sloga se vraća u KLS za takmičarsku 2020/21 gde se borila za opstanak, da bi sa Dimitrijevićem ove godine napravila pravo malo čudo. U sezonu se ušlo sa idejom da se što pre obezbedi opstanak, a kako su pripreme kasnije počele posle četiri kola skor je glasio 1-3. Ipak, kada je Dimitrijević posložio mozaik Sloga je počela da ređa pobede i već do polusezone bila na drugoj poziciji, porasle su klupske ambicije i rezultat novog pristupa je ostanak na mestu odmah iza osvajača Zlatibora.

Superligaška košarka vraća se u Kraljevo posle 15 godina. Te 2006/07 grad na reci Ibar imao je dva učesnika najkvalitetnijeg domaćeg prvenstva pošto je uz Slogu bio i nekadašnji Mašinac. Sloga je tada ostvarila samo jednu pobedu iz 14 kola, Mašinac dve više. Tajna najsvežijeg uspeha Sloge leži u promeni klupske filozofije. Naime, mnogo veća pažnja dala se lokalnim igračima koji su poneli najveći teret kroz sezonu. Najbolji igrač Stefan Matović, zatim Đorđe Simeunović, Jovan Stamenić, Stevan Karapandžić i Petar Vujović su Kraljevčani, dok je u ovom gradu rođen i centar Aleksandar Beloica. Trener Dimitrijević je u više navrata igrao za Slogu kao bek, mada je branio i boje ljutog rivala Mašinca.

Prvi igrač tima je Stefan Matović. Nekada veliki talenat kraljevačke košarke bio je član Mege Mozzart i Radničkog sa Crvenog Krsta pre nego što je preko Sloge otišao prvo u Košice, te Inter iz Bratislave, da bi se zatim vratio u srpsku košarku. Prvo kao igrač Novog Pazara, zatim i Sloge u poslednje dve godine. Ove sezone u KLS je beležio 13,3 poena, 7,7 skokova i 3,4 asistencije za 26 minuta na parketu i statistički bio najkorisniji igrač Sloge. Važni šrafovi biće krilo Nikola Kostić i Đorđe Simeunović koji su imao 11,4 poena, uz četiri uhvaćene i tri podeljene lopte, odnosno 12 poena, pet skokova i dve asistencije. Veliki gubitak za tim je odlazak šutera Nemanje Baraća. On je po završetku KLS odlučio da se prebaci na basket 3x3 pošto je dobio poziv Uba koji je među najboljim svetskim ekipama. Njegovo mesto popuniće Luka Gašić koji je stigao iz slovačke Komarne. Iskustvo iz Superlige sa sobom nosi Aleksandar Beloica koji je u dresu Dunava nastupao 2019. godine.

Najveća snaga Vojvodine nesumnjivo je Miroslav Nikolić. Najiskusniji trener u konkurenciji dobro zna kako se dolazi do rezultata i šta je potrebno da bi se napravio iskorak. Ekipa je solidno ukomponovana, ima tu i dobro poznatih lica poput Dušana Beslaća koga selektor Srbije Svetislav Pešić konstantno drži na oku, te nekada velikog talenta Petra Rakićevića i krilnog centra Crvene zvezde Nemanje Popovića. Nikolić se odlučio da za Superligu podmladi ekipu pa je priključio nekoliko mladih igrača. Svakako, kompletna igra vrti se oko trilinga Beslać - Gaćeša - Nikolas koji drži najveću porciju poena u rukama. Tačnije, zajedno beleže prosečno 43,5 poena, od čega Beslać 16,6 uz gotovo osam skokova i dve asistencije na 46,2 odsto iz igre i 34,4 odsto za tri, Gaćeša 13,5 poena na 42,1 odsto sa distance uz 4,2 uhvaćene lopte, a Nikolas 13,4 poena, uz 4,9 podeljenih dodavanja i 3,1 skok. Amerikanac je ujedno i prvi kreator u igri Vojvodine. Klub iz srpske Atine uglavnom se uzda u svoje visoke igrače, jer uz Beslaća i Gaćešu veliki doprinos dao je Popović koji je beležio 10,9 poena i 5,9 skokova. Rakićević prosečno ima 10 poena, 3,4 skoka i četiri proigravanja, a zbog svoje građe sveprisutan je na parketu i može da odgovori na više zadataka. Rotaciju popunjavaju još centar Vasilije Vučetić, iskusni Krsto Bjelica i Srđan Kočić.

Voši je ostanak u ABA 2 društvo izmakao za jednu pobedu, a Miroslav Nikolić je javno govorio da je klub u velikim problemima i da bez jakog sponzora neće biti ni budućnosti za ovaj tim. U Novom Sadu ne odustaju od borbe do poslednje kapi znoja, ali će u ovoj seriji imati potencijalno utakmicu manje. Kraljevačka publika jako voli sport i očekuje se da će tribine biti prepune, a Sloga će pokušati da uz njihovu podršku ode korak dalje i zakaže megdan najverovatnije sa Megom Mozzart.

19.00: Borac Čačak - Dinamik

Marko Pecarski (©ABA League/Split/Ivica Cavka)Marko Pecarski (©ABA League/Split/Ivica Cavka)

Košarkaši čačanskog Borca su pre samo nekoliko dana ostvarili najveću pobedu u sezoni. Savladali su ekipu Zlatibora u drugom meču baraža za popunu ABA lige i zadržali status u elitnom rangu. Tako su donekle ispravili nepravdu, s ozbirom da su ligaški deo sezone u regionalnom prvenstvu okončali daleko od opasne zone (11. sa učinkom 9-17), ali su kao najslabije plasirani srpski tim morali na megdan osvajaču ABA 2 lige.

Čačane sada čeka još jedan izazov. Uz Megu Mozzart su kao drugi predstavnik ABA lige u prvoj fazi Superlige glavni favorit da se domognu poslednjeg mesta na završnom turniru. To najpre moraju da opravdaju protiv Dinamika.

Biće košarkaši sastava iz Šumadije sasvim sigurno prilično rasterećeni, jer su trijumfom nad Zlatiborom ostvarili primarni cilj u sezoni. Sada bez prevelikog pritiska ulaze u borbu za titulu najboljeg tima u Srbiji, a jasno je da kvalitetom odskaču u odnosnu na konkurenciju u prvoj fazi doigravanja.

U ABA ligi su Čačane predvodili Hanter Hejl sa prosekom od 13,4 poena i Marko Pecarski kojo je beležio 12,2. Bivši košarkaš Partizana i FMP-a je i u nedavno okončanom baražu potvrdio da je u odličnoj formi. U prvom meču Pecarski je Zlatiboru ubacio 23 poena uz sedam uhvaćenih lopti i bio ubedljvo najbolji na parketu. U revanšu je ponovo bio najefikasniji u Borcu, ali je brojao do 16. Hejl je bio u drugom planu, ali je zato iskusni Duda Sanadze uhvatio pravi ritam. Prvi duel sa timom iz Čajetine okončao je sa 11 poena i šest skokvoa, drugi sa 15, ali i po pet uhvaćenih lopti i asistencija.

Član stručnog štaba Borca Miroslav Milić ističe da ekipa nije imala dovoljno vremena da se pripremi za okršaj sa Dinamikom, ali da veruje u pozitivan rezutlata na startu četvrtfinalne serije.

"Nema vremena za mnogo slavlja, jer moramo da nastavimo dalje. Dali smo igračima dan odmora, a u petak pripremamo okršaj sa Dinamikom. To nije dovoljno, ali šta je tu je. Doduše, igrači su utrenirani, jer smo vredno radili u prethodnom periodu. Bez obzira na sve, verujem u dobro izdanje ekipe i očekujem pobedu", rekao je Milić.

Košarkaši Dinamika su Košarkašku ligu Srbije okončali na petom mestu (18-12) i tako se postarali da sezonu ne okončaju u ligaškom delu. Utisak je da je ovaj mladi tim premašio očekivanja, a u duel sa Čačanima ulazi oslabljen zbog preklapanja termina sa finalnim turnirom juniorske lige Srbije.

"Ove neke situacije po pitanju pomeranja termina su nam malo ugrozile sastav. Igramo sa mladim igračima, a neki u isto vreme imaju i finalni turnir juniorskog prvenstva. Zato ćemo morati da delimo tim, jedan će u doigravanje KLS, drugi ide na završnicu juniorske lige. Borićemo se, više od toga ne možemo da obećamo, privilegija nam je ovo mesto gde se nalazimo", rekao je trener Dinamika Saša Nikitović na konferenciji KLS pred početak doigravanja.

Kao najbolji pojedinac u sastavu sa Dorćola izdvojio se iskusni plejmejker Vuk Đorđević (14 poena u proseku) i jasno je da će biti glavni Nikitovićev adut u pokušaju da iznenadi Borac. Talentovani Ilija Milijašević neće moći da pomogne saigračima, jer je uvršten u tim koji se u Kragujevcu bori za titulu u juniorskoj konkurenciji. Potvrdio je na startu finalnog turnira svoj potencijal sa 20 ubačenih poena Partizanu. Jasno je da će nedostajati ekipi Dinamika.

Sa juniorima su i 17-godišnji bek Jovan Ristić, 18-godišnji centar Stefan Dabović i njegov vršnjak sa pozicije krila Vidan Dronjak. Tako bi posle 30-godišnjeg Đorđevića druga violina Dinamika protiv Marinovićeve čete trebalo da bude 20-godišnji krilni centar Dušan Radosavljević - treći strelac (10,2 poena) i skakač ekipe (5,2) u KLS.

Borac i Dinamik nisu delili megdan od marta 2020. godine, a Čačani su slavili u prethodnih pet okršaja. Dorćolci su poslednji put bili bolji u februaru 2019. godine u okviru domaćeg prvenstva.

17.00: (1,35) Zlatibor Čajetina (16,0) Mladost Zemun (3,50)

Šampioni ABA 2 lige, ekipa Zlatibora (©ABA liga / Dragana Stjepanović)Šampioni ABA 2 lige, ekipa Zlatibora (©ABA liga / Dragana Stjepanović)

Ako Megi Mozzart i Borcu kao učesnicima ABA lige pripadaju najbolje početne pozicije pred početak prve faze superligaške trke, jer su rostere sastavljali za najviše regionalno takmičenje, onda je odmah iza njih ekipa Zlatibora. Sastav Strajina Nedovića je osvojio KLS i ABA 2 ligu, ali nije uspeo da dobije Čačane u baražu i tako ispravi nepravdu. Kao šampion drugog najkvalitetnijeg takmičenja na Jadranu neće imati priliku da se okuša u najkvalitetnijem. Ukoliko ne uspe nešto da promeni administrativnim putem.

Iako su napravili veliki uspeh, Čajetinci su posle poraza od Borca minule srede doživeli veliko razočarenje i sasvim je jasno da će to uticati na njih i pred borbu u predstojećem plej-ofu. Dokazali su da imaju kvalitet, da zaslužuju da se odmere sa najboljim timovima Jadrana, ali propozicije regionalnog takmičenja koje ne dozvoljavaju Srbiji da ima više od pet predstavnika u ABA ligi su ih u tome sprečile.

"Mi smo ove sezone napravili istorijski uspeh za naš klub i naše mesto. Osvojili smo i KLS i ABA 2 ligu. Ostaje gorak ukus u ustima posle poraza od Borca. Mi nećemo nastupati u ABA 1 ligi jer su takva pravila. Nadamo se da ćemo uz pomoć sportske diplomatije moći da ispravimo ovu nepravdu. Ostaje sve na čelnicima i rukovodstvu ABA lige", rekao je trener Zlatibora Nedović na konferenciji KLS.

Moraće njegovi izabranici što pre da isperu gorak ukus, jer ih čekaju novi izazovi. Dušan Kutlešić, Nemanja Protić i Dimitrije Nikolić su odigrali ključne uloge na Fajnal ejt turniru u Skoplju za titulu u ABA 2. Kutlešić je prednjačio. Zaista igra sezonu karijere, što potvrđuju i brojke. Bio je osmi najkorisniji igrač Druge regionalne lige (prosečan indeks 21.33) i šesti strelac (19 poena po nastupu). Nije smogao snage posle velikog emotivnog pražnjena u glavnom gradu Makedonije da odigra na istom nivou u dvomeču sa Borcem, ali jasno je da će i u borbi za poslednje mesto na završnom turniru Superlige biti glavni adut Strajina Nedovića.

Dobra vest je da bi u tim mogao da se vrati Lakinton Ros (14,6 poena i 8,3 skokova u ABA 2), koji je propustio finalni turnir regionalne lige, kao i baraž protiv Borca. Ipak, bio je uz ekipu tokom mečeva sa ekipom iz Čačka, pa se u klubu nadaju da bi konačno mogao da zaigra, posle duže pauze zbog povrede, protiv Mladosti.

"Poslednja dva-tri meseca igramo u skraćenom rosteru, ali smo uspeli da napravimo odlične rezultate. Mladost je naš stari protivnik, borićemo se što više da dođemo do polufinala. Što se tiče ekipe i strukture, nadam se da će se konačno vratiti Lakvinton Ros, pa da ćemo imati puniji sastav", potvrdio je Nedović mogućnost da se Amerikanac vratio u roster.

Mladost je borbu u ABA 2 završila porazom u četvrfinalu plej-of od Borca iz Banja Luke. Bila je na pragu trijumfa, ali se u ključnim trenucima zatresla ruka krilnom centru Andriji Bojiću. U KLS je bila četvrta (19-11), a pred početak plej-ofa je ostala bez nekoliko igrača.

"Otišlo je nekoliko igrača jer su istekli ugovori. Nadam se da ćemo kroz Superligu, jer će nova imena igrati, imati priliku da vidimo nekog novog da se pokaže i dokaže za narednu sezonu. KK Mladost će ovu Superligu ući sa željom da da sve od sebe", istakao je pomoćni trener ekipe Predrag Savić koji će u odsustvu prvog trenera Dragana Jakovljevića voditi ekipu iz zemuna u doigravanju.

Najviše će Zemunci osetiti odlazak Strahinje Gavrilovića. Rekorder ABA 2 (indeks 66 na jednoj utakmici) je sredinom aprila digao sidro i karijeru nastavio u Francuskoj, gde je potpisao za drugoligaša Alzas do kraja sezone.

Blistao je i na poslednjem meču u dresu tima iz Zemuna, ali njegovih 27 poena i 17 skokova nisu bili dovoljni za trijumf nad banjalučkim Borcem u četvrtfinalu plej-fa drugog najkvalitetnijeg takmičenja na Jadranu. Beležio je u ABA 2 u proseku 22,4 poena uz 8,6 skokova (indeks 26,5), dok je u KLS upisivao 17,7 poena i 9,3 uhvaćene lopte (indeks 19,8). Jasno je da će nedostajati Mladosti u okršaju sa Zlatiborom.

Sastav iz Čajetine i Mladost su u tekućoj sezoni u tri navrata delili megdan. Dva trijumfa je upisao Zlatibor (oba u KLS, 89:75 i 100:95), dok su Zemunci slavili u jedinom okršaju u ABA 2 (110:99). Osvajač domaćeg prvenstva i regionalnog takmičenja ima ulogu favorita, ali ako je suditi prema rezultatima iz međusobnih duela, očekuje nas interesantna serija.

PAROVI PRVE FAZE PLEJ-OFA

Subota

17.00: (1,35) Zlatibor Čajetina (16,0) Mladost Zemun (3,50)

19.00: (1,20) Mega Mozzart (19,0) Sloboda Užice (5,00)

19.00: Borac Čačak - Dinamik

19.30: (1,70) Sloga Kraljevo (14,5) Vojvodina (2,30)

Drugi mečevi na programu u ponedeljak, eventualne majstorice igraju se 11. maja.

POLUFINALE

Mega Mozzart - Sloboda Užice / Sloga Kraljevo - Vojvodina

Zlatibor Čajetina - Mladost Zemun / Borac Čačak - Dinamik

Utakmice se igraju 14, 16. i eventualno 18. maja.

FINALE

Pobednici dva polufinala

Utakmice se igraju 21, 23. i 25. maja.

PIŠU: Nikola STOJKOVIĆ i Nikola MILORADOVIĆ


tagovi

Mega MozzartKK Borac ČačakDinamik BeogradKK DinamikMladost ZemunKK Zlatibor Čajetinasloboda užiceKK Sloga KraljevoKK VojvodinaKošarkaška Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara