Badi Hild (©AFP)
Badi Hild (©AFP)

Krenulo je! Fila aktivirala bombu sa Hildom, Rajaković doveo još jednog Kanađanina

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 16:57

Slede zanimljivi sati u NBA ligi

Poslednji dan prelaznog roka iliti popularni "NBA trade deadline" se približava, zavesa se spušta u 21 čas po srednjoevropskom vremenu i klubovi su rešili da nam dan učine jako zanimljivim.

Filadelfija je otvorila niz tako što je aktivirala pravu trejd bombu i dovela Badija Hilda iz Indijane! Seventisiksersi su u zamenu Indijani dali Markusa Morisa, Furkana Korkmaza i trojicu budućih pikova druge runde. No, to neće mnogo interesovati ljude iz File, pošto su ovim potezom jasno stavili do znanja da kreću u novu ofanzivu na šampionski prsten. Naravno, pod uslovom da se Džoel Embid oporavi i zaigra pre kraja sezone.

Izabrane vesti

Trener Nik Nurs dobio je pouzdanog šutera, koji može da donese dodatnu raznovrsnost napadačkom spektru, što će biti neophodno i u sedmicama kada Džoel Embid bude van parketa zbog operacije meniskusa. Pošto su šanse male da novi reprezentativac SAD zaigra ozbiljnije minute u ovoj sezoni, generalni menadžer Deril Mori tražio je igrača koji može da ima ozbiljan doprinos u timu. I Hild je pravi čovek za to.

Ono što će posebno biti interesantno oko Hilda je činjenica da će na leto biti među najtraženijim slobodnim igračima na tržištu, pošto mu ističe ugovor i za ovu sezonu treba da inkasira preko 19.000.000 dolara. To Fili dalje otvara mogućnost da ili gradi dalju priču sa njim, ili da oslobodi veliki prostor u seleri kepu i radi dalje poslove. Mada, ako se pokaže kao dobro pojačanje, nema razloga da Filadefija ne zadrži Hilda koji je dosad u Indijani beležio 12 poena, 3,2 skoka i 2,7 asistencija uz 38,4 odsto za tri.

Filadelfija je u međuvremenu poslala Danuela Hausa i pika druge runde sa sledećeg drafta preko Njujorka u Detroit. To je učinjeno kako bi se otvorio prostor za dovođenje igrača koji će izaći iz ugovora sa svojim klubom. Seventisiksersi su bacili oko na Kajla Laurija iz Šarlota.

Zanimljiv trejd dogodio se i na relaciji Toronto – Juta. Iako se pisalo da tim iz Solt Lejk Sitija hoće Brusa Brauna, na kraju se dogodila razmena po kojoj su Reptorsi poslali Kiru Luisa, Ota Portera i pika prve runde sa predstojećeg drafta, dok će Darko Rajaković u zamenu dobiti kanadskog reprezentativca Kelija Olinika i beka Očaja Agbađija.

Olinik je ove sezone na 8,1 poenu, 5,1 skoku i 4,4 asistencije, dok je Agbađi na 5,4 poena, 2,5 uhvaćenih i jednom podeljenom loptom.

Važno je istaći da je Juta od Toronta dobila pika prve runde koji će biti najniže rangiran iz kruga Oklahoma – LA Klipers – Hjuston.

Juta je trejdovanjem Simonea Fontekija u Detroit za pikove i Kelija Olinika u Toronto otvorila ”trade exception” vredan ukupno 9.500.000 dolara. Ukratko, trade exception je nešto poput ”kupona” koji može da se iskoristi u budućim trejdovima kako bi se olakšao posao u sledećem poslu.


tagovi

Badi HildMarkus MorisNBA ligaIndijana PejsersToronto ReptorsKeli OlinikOto PorterDarko RajakovićFurkan Korkmaz

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara