FOTO: ABA League (Filip Roganović)
FOTO: ABA League (Filip Roganović)

Kriza nikako da napusti Moraču, pobeda na jedvite jade protiv najgoreg tima može samo da je zamaskira

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.01.24. | 20:19

Sekunde su delile Podgoričane od nove blamaže i poraza od tima koji je izgubio 14 utakmica zaredom

Osramotili su se u više navrata prethodnih sedmica košarkaši Budućnosti kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Nakon poraza dvocifrenom razlikom od svoje filijale Studentskog Centra i gubitka meča protiv rumunske Kluž Napoke u kom su imali 15 poena prednosti, izabranici Andreja Žakelja pobegli su s "lopate" čitave sezone grogiranom Mornaru.

Imali su Barani i 11 poeni prednosti sredinom treće četvrtine, ali se domaćin izborio za neizvesnu završnicu i u njoj prosto bio srećniji. Nakon nerešenog rezultata (86:86) posle 40 minuta igre, Budućnost je trijumfovala u produžetku za konačnih 103:100 i tako zabeležila druga pobedu zaredom u regionalnom takmičenju. Mali niz iz kog osim činjenice da su ostvareni rezultatski uspesi čini se ne može da se izvuče ništa drugo pozitivno.

Izabrane vesti

Duel dva crnogorska tima često je ličio na privantu žurku američkih igrača, a ogroman broj šuteva uzeli su Brendon Pol na jednoj, a Markus Veders i Tejvijan Dan Martin na drugoj strani. Verovatno i najsvetlija tačka bio je Vladimir Mihailović koji je meč okončao sa 27 poena, od čega je pogodio pet trojki i jedini je učinkom opravdao veliki broj šuteva. Završio je i Pol meč s respektabilnim učinkom od 19 poena, a za često nerezonske pokušaje iskupio se verovatno prelomnom trojkom za 100:96 na oko minut i po pre kraja produžetka.

Barani nisu pobedili tri meseca, a da imaju nekoliko opasnih individulaca koji bi povremeno mogu da naude velikom broju ekipa u ligi bilo je jasno i ove večeri. Dan Martin dao je 21 poen, a Veders 20. Kada pomenuti dvojac krene šut, tim Mihaila Pavićevića za kratko vreme može da usplahiri jače ekipe od sebe, a tako je bilo i protiv Budućnosti. Kada je stala produkcije spoljne linie prestonički tim je vratio utakmicu u egal. Poslednje sekunde regularnog dela obeležila je i jedna diskutabilna odluka arbitara, kada je čini se igrač Mornara pokušao da iznudi faul prilikom šuta sa preko pola terena. Kontakt je zaista i postojao, ali su sudije ostale neme, pa slobodnih bacanja nije bilo.

Prilično rastrzana igra na obe strane parketa obeležila je dodatnih pet minuta, a u igri bez preteranog plana za nijansu se bolje snašao domaćin. Pri rezultatu 101:99 promašeno slobodno bacanje Uroša Lukovića ostavilo je Mornar šanse da pobedi prvi put još od oktobra i duela petog kola protiv Krke.

Naredni duel Budućnost igra u sredu (19.00) protiv Burga u Evrokupu, a četiri dana kasnije gostuje u Novom Mestu protiv Krke. Mornar će pokušati da izađe iz očaja u susretu sa Zadrom u Topolici 13. januara (17.00).

ABA LIGA - 15. KOLO

Četvrtak

Igokea - Split 77:80 (produžecima)

/Atić 25 - Šorter 21/

Petak

Budućnost - Mornar 103:100 (produžecima)

/Mihailović 27 - Dan Martin 21/

FMP - Cibona 72:77

/Stojanović 23 - Mustapić 20/

Subota

17.00 (5,00)Cedevita Olimpija (19.00) Crvena zvezda (1,20)

19.00 Partizan Mozzart Bet - Krka

Ponedeljak

18.00 Borac - Mega

18.00 Zadar - Studentski Centar



tagovi

KK MornarKK Budućnost PodgoricaABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara