KS Bosne i Hercegovine u velikim finansijskim problemima: Bićemo prinuđeni da otkažemo učešće na takmičenjima

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 12:57

"Stoga apelujemo na potencijalne sponzore, posebno državne, entitetske i opštinske institucije, da nam pomognu", stoji u saopštenju

Sudeći po zvaničnom saopštenju na sajtu, Košarkaški savez Bosne i Hercegovine se nalazi u velikim finansijskim problemima. Tolikim da je pitanje da li će moći da organizuju putovanja najveća takmičenja na koja su se plasirali.

Naime, seniors su obezbedili nastup na Evrobasketu, isto važi i za juniore i kadete, dok seniorke treba da idu za Australiju na Svetsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Saopštenje prenosimo u celosti:

Košarkaški savez BiH je deo sredstava za pripreme naših reprezentacija obezbedio uz pomoć sponzora i dela institucija, kojima smo veoma zahvalni na tome. Kucali smo na mnoga vrata, tražili podršku, ali smo uglavnom nailazili na negativne odgovore, često ignorisani.  Ovo se posebno odnosi na državne, entitetske i lokalne vlasti.  Kao da nije reč o reprezentacijama naše zemlje, jer kako drugačije objasniti to što se, na primer, iz državnog ili saveznog budžeta izdvaja više novca za pojedine klubove i saveze nego za nacionalne selekcije? 

Posebno za košarkaše, koji su toliko puta obradovali naš narod i koji to nameravaju da učine u narednim mesecima – ako budu uopšte u mogućnosti da idu na kontinentalna i svetska takmičenja. Situacija je, da budem potpuno otvoreni i direktni, upravo takva da su predstojeći nastupi na EP i SP naših reprezentacija pod velikim znakom pitanja. 

Nema izlaza u ovom trenutku, bićemo prinuđeni da otkažemo učešće na pomenutim takmičenjima.Sve je već isprobano, nema dodatnih opcija.

Stoga apelujemo na potencijalne sponzore, posebno državne, entitetske i opštinske institucije, da nam pomognu.

Ovo su naše reprezentacije. 

Naši mladići, naše devojke.

Oni s ponosom žele da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, da vide zastavu domovine tamo gde joj je i mesto, među barjacima evropskih i svetskih košarkaških velesila.


tagovi

košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara