Sonja Petrović
Sonja Petrović

Kursk potopljen u ženskom finalu Evrolige, titula ponovo Jekaterinburgu

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.04.19. | 12:07

Sonja Petrović u poraženom timu zabeležila devet poena

U Šopronu je sinoć odigrano "sverusko" finale ženske Evrolige između Dinamo Kurska i aktuelnih šampionki, UNMC Jekaterinburga.

Pehar je više nego zasluženo odbranila ekipa Jekaterinburga koja je dominirala tokom celog susreta, pošto je bil bolja u tri četvrtine rezultatom 91:67 (21:17, 27:15, 24:16, 19:19), pre svega zahvaljujući plejmejkeru, Kortni Vandeslot koja je dala 18 poena i zabeležila osam skokova i sedam asistencija i 203 cm visokom centru Britni Grajner koja je postigla 16 poena, uz 10 skokova i fantastičnim procentom šuta za dva poena od 70 %. Ovo je ekipi iz Jekaterinburga peta titula najbolje na Starom kontinentu u istoriji, druga zaredom i treća u poslednje četiri sezone.

Izabrane vesti

U poraženoj ekipi istakla se Nataša Hauard sa 20 poena, dok je naša Sonja Petrović ostala na učinku od devet poena, jednim skokom i dve asistencije za nešto preko 28 minuta na parketu u Mađarskoj. Naša reprezentativka je inače i kreatorka današnjeg MOZZARTOVOG Humanitarnog tiketa. Ukoliko on prođe Petrovićeva je dobitak od potencijalnih 177.300 dinara namenila domu za nezbrinutu decu "Vera Radivojević" iz Bele Crkve.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Sonja Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara