Kvalifikacije za Evrobasket po NBA modelu

Vreme čitanja: 1min | sub. 19.09.20. | 19:41

Srbija još čeka da sazna gde će se igrati mečevi

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odlučila je da se zbog pandemije korona virusa kvalifikacije za sva kontinentalna prvenstva igraju u “balonima”.

Kako je objašnjeno, ovakva odluka doneta je na preporuku Lekarske komisije FIBA.

Izabrane vesti

„Uzimajući u obzir zdravlje i bezbednost igrača, trenera i zvaničnika, a na osnovu preporuke Medicinske komisije FIBA i Komisije za takmičenja FIBA, Izvršni komitet FIBA je u vezi predstojećih „prozora“ kvalifikacija za kontinentalna prvenstva u novembru 2020. i februaru 2021. doneo sledeće odluke:

Sve utakmice oba predstojeća „prozora“ treba da se igraju u „balonima“, umesto domaćih i gostujućih utakmica, uz saglasnost državnih zdravstvenih vlasti domaćina i u skladu sa FIBA zdravstvenim protokolima (uključujući PCR testiranje i kontrolisani ulazak u bezbedno okruženje u gradu u kome je takmičenje).

Svaki „balon“ sastojaće se od četiri ili osam timova (jedna ili dve kvalifikacione grupe). O domaćinima će se odlučivati na regionalnom nivou i biće određeni u narednom periodu.

FIBA će svakodnevno nastaviti da prati situaciju sa pandemijom Covid-19 virusa i po potrebi slati dalje informacije u vezi sa FIBA takmičenjima“, saopštila je FIBA.

Srbija će naredni meč igrati protiv Švajcarske 27. novembra, gde je prvobitno trebalo da bude gost. Tri dana kasnije trebalo je da ugosti Finsku, da bi u 18. februara bila nominalni gost Gruziji, pa dočekala Švajcarsku u poslednjem meču.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKSSFIBAkvalifikacije za Evrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara