Šejn Larkin (©MN Press)
Šejn Larkin (©MN Press)

Larkin sve bliži povratku na teren: Osećam se dobro, za par nedelja ću biti spreman

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.11.22. | 13:49

Američki košarkaš sa turskim pasošem počeo da radi sa timom

Košarkaši Anadolu Efesa upisali su veliku pobedu u osmom kolu Evrolige. Savladali su Barselonu pred svojim navijačima (96:86) i prekinuli niz od tri vezana poraza u elitnom takmičenju. Dobra vest za četu Ergina Atamana je i što se na zagrevanju pojavio Šejn Larkin.

Amerikanac je braneći boje Turske na Evrobasketu povredio prst na šuterskoj ruci i morao je na operaciju. Nije još upisao nastup u novoj sezoni, ali sve je bliži povratku na teren.

Izabrane vesti

"Videćemo. Definitivno ću biti spreman kroz par nedelja, ali ostaje da vidimo kada tačno. Osećam se dobro. Telo mi je u dobrom stanju. Jasno, dugo sam van terena zbog šake, ali drago mi je što sam ponovo uz tim. Ostvarili smo veliku pobedu", rekao je Larkin za BasketNews.

Dvostruki uzastopni šampion Evrope ima učinak 3-5 u društvu najboljih i sa nestrpljenjem očekuje povratak američkog beka.

"Larkin će nam se uskoro pridružiti. Nije početak sezone najvažniji, već kraj. Čitava Evropa zna koje izdržao do kraja godine. Tako da, opušteni smo, nemamo nikakvih problema", istakao je Ataman.

Kako nije mogao da pomogne timu, bio je sprečen da se nađe i na raspolaganju turskom selektoru tokom novembarskih mečeva u okviru kvalifikacija za Svetski kup. Umesto njega uloga naturalizovanog igrača pripala je Skotiju Vilbekinu koji je promašio šut za pobedu protiv Srbije (76:77) i tako ostavio Tursku sa minimalnim šansama za plasman na planetarnu smotru, što joj dodatno otežava i put ka Olimpijskim igrama u Parizu.

"Biće teško, ali sve što možemo da uradimo je da mislimo samo na sledeću utakmicu i priliku da izađemo i igramo. Nadam se da ćemo imati šansu", dodao je Larkin.

Susret u dvorani Aleksandar Nikolić ispratio je na TV-u.

"Teška utakmica. Momci su odigrali čvrsto, timski vrlo dobro. Izuzetno su se borili u odbrani. Na kraju su presudile neke sitne greške. Mlad smo tim, tako da se takve stvari ponavljaju. Tehničke, prekršaji, ofanzivni skokvi, izgubljene lopte... Na kraju je sve stalo u poslednji šut i slobodna bacanja i to je sve što možete da tražite na gostujućem terenu. Nažalost, nismo uspeli da se izvučemo, ali mislim da su momci igrali veoma čvrsto i dobro", zaključio je Amerikanac.


tagovi

Šejn LarkinAnadolu EfesErgin Atamankošarkaška reprezentacija Turske

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara