Pablo Laso (© AFP)
Pablo Laso (© AFP)

Laso: Imao sam nekoliko vrlo teških dana, sada sam ponosan

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 09:16

Trener Real Madrida nije skrivao emocije posle ovojene titule u finalnoj seriji protiv Barselone

Mogla bi knjiga da se napiše o sezoni košarkaša Reala. Od poraza od Barselone u kupovima, a onda nezapamćen pad kada su se nizali porazi na svim frontovima da bi se na kraju dogodio preokret, plasman u finale Evrolige, a kruna je stigla u nacionalnom šampionatu. Savladana je Barselona u finalnoj seriji, a u centru pažnje bio je Pablo Laso. Legendarni stručnjak nije sedeo na klupi zbog infarkta koji je preživeo pred početak finala, posle nekoliko dana u bolnici pridružio se ekipe, ali utakmice nije vodio kao svih prethodnih godina. Nije to poremetilo njegove izabranike koji su odigrali izvanrednu seriju.

Posle finalnog zvužduka na četvrtom meču, Španac nije mogao da sakrije emocije.

Izabrane vesti

"Pre svega želim da čestitam čitavom klubu na tituli, ali i na čitavoj sezoni. Mislim da je bila vrlo komplikovana. Tokom 10 meseci dešavale su se dobre i ne tako dobre stvari", počeo je Laso na konferenciji za medije.

Sada se postavlja otvoreno pitanje o budućnosti Lasa na klupi Reala, naravno pre svega iz zdravstvenih razloga. Mediji u Španiji su već krenuli da licitiraju sa imenima potencijalnih naslednika, a čak se spominjao i Aleksandar Đorđević koji je završio epizodu na klupi Fenerbahčea sa šampinskom titulom. Među kandidatima je bio i Andrea Trinkijeri koji je sezonu završio porazom na klupi Bajerna.

Ipak, Laso nije hteo previše da govori o svojoj budućnosti.

"Mnogo toga lošeg se dogodilo, ali i mnogo toga dobrog. Igrali smo na svim frontovima mečeve za titulu, to dosta dovori o ovoj grupi momaka na parketu, skidam im kapu. Izuzetno sam ponosan na igrače, zbog svega što su uradili tokom sezone. Znate, imao sam nekoliko vrlo teških dana iza sebe, sada sam bolje, a iskreno nije mi bilo lako da podignem ovaj trofej- Ipak, moram da budem zadovoljan kako smo igrali čitave sezone."

Lasu je ovo šesta titula na klupi Reala kada je u pitanju prvenstvo Španije. Isti broj puta je osvojio superkup Španije, pet puta je podigao pehar namenjen pobedniku Kupa Kralja, a dva puta je bio šampion Evrope.

"Postoje sezone kada se osvoji sve, a vi kao trener ne osećate veliki ponos, ali ove sezone kada nismo osvojili baš sve, osećam se baš ponosno jer znam koliko smo dali sve od sebe. Mogao bih još mnogo da pričam, ali ovo je za sada dovoljno", podvukao je Laso.



tagovi

KK Real MadridPablo Laso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara