©AFP
©AFP

Lebron Džejms razmišlja o završetku karijere posle debakla od Denvera

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 14:33

Posle izgubljene četvrte utakmice finala Zapadne konferencije od Denver Nagetsa, Kralj je nagovestio da okači patike o klin

Jedan od najboljih košarkaša ikada uskoro bi mogao da završi svoj put. Lebron Džejms je na prekretnici i postoji mogućnost da posle ove sezone ode u igračku penziju. Ta odluka je prema navodima novinara Krisa Hajnsa u ozbiljnom razmatranju posle poraza Lejkersa od Denvera.

Krilni košarkaš Jezeraša je na pres konferenciji dodatno zagolicao maštu prisutnima na pitanje koji će mu sledeći koraci u karijeri biti i šta će raditi na leto, a odgovor je bio kratak:

Izabrane vesti

"Moraću ozbiljno da razmislim. Ne znam ni da li ću igrati sledeće godine", rekao je Džejms.

Niko nije mogao da pretpostavi da će Lebron ovako nešto reći pogotovo posle sezone kakvu ima. Posle svega prikazanog u osnovnom delu sezone i u doigravanju vidi se da Džejms još nije zreo za penziju. Beležio je skoro 29 poena u proseku u ligaškom delu sezone, a na sinoćnjem meču je pokazao da još može da igra vrhunski. Ubacio je 40 poena, a uz to je uhvatio 10 skokova i podelio 9 asistencija.

Istina, as Lejkersa u poznim igračkim godinama i većina u tom periodu razmišlja o penziji ili je već uveliko završila igračku karijeru. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je budući član Kuće Slavnih povredio nogu tokom ove sezone. Ta povreda mu je smetala tokom čitavog plej-ofa. Možda i baš zato prva zvezda Lejkersa razmatra penziju. Gotovo sigurno da telo Džejmsa ne može da se oporavi u ovim godinama kao pre.

Četvorostruki MVP NBA lige više puta je istakao da želi da igra sa sinom i da se posle toga povuče. Broni Džejms će igrati na Univerzitetu Južne Kalifornije sledeće sezone, a na draft bi mogao da se prijavi naredne godine. To znači da bi stariji Džejms mogao da zaigra sa potomkom tek u sezoni 2024-25. Stoga je priča o povlačenju Lebrona dodatno začudila košarkašku javnost. Koje poteze će četvorostruki šampion povući niko ne može sa sigurnošću da tvrdi. Vezan je ugovorom za tim iz Los Anđelesa još dve godine, a ima i tu opciju da u drugoj godini ugovora odlučuje o tome da li će postati slobodan igrač. Ukoliko želi da okonča karijeru odreći će se 50.000.000 dolara, a što je još važnije ogromne želje da igra sa sinom.


tagovi

NBA ligaLos Anđeles LejkersLebron Džejms

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara