Lejkersi na pobedu od izbacivanja aktuelnog šampiona, Stef Kari sahranio nade Golden Stejta - promašio 11 trojki (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.05.23. | 07:10

Lebron Džejms brojao do 27...

Los Anđeles Lejkersi imaju velikih 3:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Golden Stejta. Los Anđeles Lejkersi na putu su da eliminišu branioca titule i nastave pohod na 18. NBA krunu. U drugom susretu u Kripto areni momci Darvina Hema slavili su posle mnogo preokreta sa 104:101.

Lejkersi su odigrali veoma dobro poslednju deonicu, sveli jedan od najboljih šuterskih timova na samo 17 poena, a posebno su se istakli odličnom odbranom u samom finišu.

Izabrane vesti

Stefa Karija nije išao šut noćas. I mada je promašio brdo šuteva uspeo je do dođe do tripl-dabl učinka, ali na kraju ipak njemu ide epitet tragičara. Po mnogima jedan od najboljih igrača u istoriji lige potpuno je podbacio u završnici. Pri rezultatu 102:101 za domaćina Kari je promašio poslednja dva šuta svog tima na ovoj utakmici. Prvo dugu dvojku na 26 sekundi do kraja, pa potom i trojku na 17 sekundi pre poslednje sirene, pošto je prethodno obezbeđen novi napad zahvaljujući ofanzivnom skoku Drejmonda Grina.

I to nije bilo sve. Posle dva pogođena penala Lonija Vokera Golden Stejt je imao napad za produžetak, međutim Stef Kari je izgubio loptu. Tako je u nepovrat otišla poslednja šansa gostiju da izjednače na 2:2 u seriji.

Prva zvezda aktuelnog šampiona završila je meč sa 31 poenom, 14 asistencija i 10 skokova. Ostaće ipak zabeležno da je Kari promašio čak 11 trojki (3/14), što je krucijalno uticalo na konačan ishod.

Rezultatska klackalica obeležila je četvrtu utakmicu ovih rivala. Ekipe su se smanjivale u vođstvu, često smo gledali serije jednih pa drugih, dok je najveću razliku imao Golden Stejt - 77:65. Sastav iz San Franciska je i u poslednjih 12 minuta ušao s lepom zalihom (84:77), međutim Lejekrsi su se vratili u igru serijom 9:0, sprečili protivnika da postigne koš više od tri početka minuta u tom delu igre, što je bio prvi preduslov za kasniju dramu u finišu.

Ni najboljeg igrača Lejkersa Lebrona Džejmsa šut nije naročito služio, no i on je sakupio ozbiljnih 27 poena na kraju. Uz to uhvatio je devet lopti i podelio šest asistencija. Veoma dobre partije pružili su još Entoni Dejvis (23 poena i 15 skokova) i Ostin Rivs (21 poen).

Mladi Loni Voker zaustavio se na 15, a Denis Šreder na 10 koševa.

Pored Karija u poraženom sastavu istakli su se Endrju Vigins a 17 poena i Geri Pejton sa 15.

Ko pobedi u ovoj seriji sastaćem se sa boljim iz okršaja Denver - Finiks, gde rezultat u seriji trenutno 2:2.



tagovi

NBA ligaLebron DžejmsStef Kari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara