Lesorove šanse da zaigra protiv Zvezde su 80 odsto

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.12.23. | 17:11

"Usred današnjeg treniga ponovo je osetio nelagodnost, tako da medicinski tim radi sa njim, nadam se da će igrati", kaže Ergin Ataman

Matijas Lesor intenzivno radi na oporavku za sutrašnji meč sa Crvenom zvezdom (20.15), a šef stuke Zelenih, Ergin Ataman kaže da je su šanse da će zaigrati protiv crveno-belih trenutno 80 odsto.

Lesor se povredio u meču sa Olimpijom iz Milana, zbog čega nije bio u sastavu za prvenstveni meč sa Promiteasom. Bivši centar Partizana u dosadašnjem toku sezone prosečno je postizao 14,4 poena po utakmici u Evroligi, uz 5,9 skokova.

Izabrane vesti

Problem je što bolovi još nisu prošli.

"Usred današnjeg treniga ponovo je osetio nelagodnost, tako da medicinski tim radi sa njim, nadam se da će igrati. Trenutno postoji sumnja, ali mislim da su šanse 80 odsto da će zaigrati", rekao je Ataman.

Iskusni turski strateg oduševljen je činjenicom da je fudbalski klub preuzeo legendarni Fatih Terim, kojem je javno poželeo dobrodošlicu u Atinu, a potom se osvrnuo na kvalitet najboljih Zvezdih igrača.

"Crvena zvezda je dobar i iskusan trim, sa dobrim šuterima. Prošle nedelje su ubacili 98 poena protiv Makabija. Ako je Miloš Teodosić u dobroj formi, teško ga je zaustaviti. Isto je i sa Nedovićem. Tu su i Bolomboj, Mitrović i Hanga, koji su opasni igrači, zbog toga moramo da budemo veoma oprezni. Prošle nedelje smo ostvarili dve velike pobede u gostima, želimo da nastavimo i veoma je važno da ostvarimo pobedu i kod kuće", dodao je Ataman.

Janis Sferopulos dobro zna kvalitete nekadašnjeg velikog protivnika, s obzirom na to da je četiri godine bio trener Olimpijakosa.

"Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično na psihičkom planu i odlazimo im na noge posle tri pobede u gostima. Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma skoncentrisani, ako izgubimo koncentaciju oni će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč", rekao je o predstojećem meču i protivniku trener crveno-belih okupljenim novinarima na Novogodišnjem koktelu.

Nemanja Nedović je pre Crvene zvezde igrao upravo za PAO, koji ovaj meč dočekuje sa skorom 9-7.

"Panatinaikos je sada u jako dobrom momentu. Vezali su par jako dobrih utakmica na gostujućem terenu, na domaćem terenu će biti još teže, ali takođe, mislim da i mi hvatamo neku vrstu zaleta. Energija i atmosfera u ekipi je dobra, i nadam se da ćemo na krilima dobre atmosfere, uspeti da napravimo povoljan rezultat", rekao je Nedović.



tagovi

Matijas Lesor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara