Real večeras može na F4, velika bitka se sprema u Istanbulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.05.24. | 12:27

Nastavlja se plej-of Evrolige. Baskonija dočekuje Madriđane, a Fenerbahče igra protiv Monaka

Posle dva spektakularna okršaja u utorak kada su u dramatičnom finišu pobede ostvarili Makabi i Barselona, plej-of Evrolige nastavlja se danas sa još dva okršaja. U 19.45 Fenerbahče dočekuje Monako, a od 20.30 Baskonija igra protiv Real Madrida.

Real Madrid je jedini koji u čitavom plej-ofu ima ubedljivu prednost od 2:0 i večeras bi pobedom mogao da obezbedi još jedan prolazak na završni turnir. Ove godine u Berlinu. Tim Ćusa Matea je svakako favorit bez obzira što se meč igra u Vitoriji. Baskonija za sada jednostavno nije imala dovoljno odgovora na raznovrstan napad Reala. Uostalom, mnoge ekipe u Evropi još uvek nemaju taj odgovor.

Izabrane vesti

U Baskoniji mogu samo da se nadaju još jednoj eksploziji Markusa Hauarda sa distance i da mu neko još pomogne. To bi mogao da bude srpski reprezentativac Vanja Marinković, ali i Čima Moneke koji je poropustio mečeve zbog povrede i danas je pod znakom pitanja.

"Prilazimo ovoj utakmici kao da je 0:0 u seriji. Znamo da još ništa nismo postigli i Buesa Arena je jedno od najkomplikovanijih lokacija u Evropi da igranje, jer navijači Baskonije uvek daju svoju podršku. Baskonija ima mnogo ofanzivnih opcija, tako da jedino što tražim od svojih igrača je konstantan fokus. Moramo biti svesni da su utakmice u Madridu sada prošlosti", rekao je trener Mateo.

Situacija u seriji Fenerbahčea i Monaka je potpuno drugačija. Rezultat je 1:1. Tim iz Istanbula je uspeo da napravi brejk u prvom meču, ali su izabranici trenera Saše Obradovića uzvratili i došli do izjednačenja uprkos slabijoj partiji Majka Džejmsa. Amerikanac je ostao na jednocifrenom broju poena jer se kompletna odbrana predstavnika Turske zasniva na njegovom zaustavljanju.

Ipak, Monako je imao Džordana Lojda koji je pogodio najbitnije šuteve čime je Monako uspeo da dođe do veoma bitne pobede.

Fenerbahče je na svom terenu dokazao da je jedan od najdominantnijih timova u čitavoj ligi. Dovoljno je da istaknemo da su na prethodnih devet mečeva na svom terenu u Evroligi ubacili 80 ili više poena, a na čak šest od tih devet su ubacili preko 90 poena.

"Veomao je bitno da odigramo bolju utakmicu nego što je to bio slučaj prošle nedelje. Svaki detalj je veoma bitan, ali na kraju moramo da igramo našu košarku", rekao je Šarunas Jasikevičijus.

Sve u svemu čeka nas još jedno uzbudljivo evroligaško veče.

EVROLIGA PLEJ-OF

TREĆI MEČEVI

Utorak, 30. april

Makabi Tel Aviv - Panatinaikos 85:83 (2-1 u seriji)

Olimpijakos - Barselona 80:82 (1:2 u seriji)

Sreda, 1. maj

19.45: (1,60) Fenerbahče (16,0) Monako (2,65)

20.30: (3,00) Baskonija (16,0) Real Madrid (1,50)

ČETVRTI MEČEVI

Četvrtak, 2. maj

18.45: Olimpijakos - Barselona

20.45: Makabi Tel Aviv - Panatinaikos

Petak, 3. maj

19.45: Fenerbahče - Monako

20.30: Baskonija - Real Madrid


tagovi

EvroligaKK MonakoKK FenerbahčeKK Real MadridBaskonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara