(©Reuters)
(©Reuters)

Litvanci objavili širi spisak, Valančijunas „vođa puta“

Vreme čitanja: 1min | sre. 12.07.23. | 15:05

Pozvano 15 igrača za Mundobasket

I Litvanci su otkrili karte pred Mundobasket. Doduše i oni, kao i većina ostalih, objavili su širi spisak kandidata na koje računa selektor Kazis Maksvitis.

Na spisku je 15 košarkaša, a nema Domantasa Sabonisa, koji je ranije najavio da neće biti u sastavu za prvenstvo sveta u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Izabrane vesti

Najzvučnije ime u sastavu zelenih je Jonas Valančijunas, koji igra za Nju Orleans Pelikans u NBA ligi i dugo je već jedan od ključnih igrača u sastavu Litvanije. A, on će se naknadno priključiti ekipi.

Počećemo pripreme sa 14 igrača, Valančijunas će nam se, po NBA pravilima, priključiti naknadno. Imaćemo trojicu-četvoricu igrača iz rezervnog sastava. Brazdeikis će kasniti nedelju dana i još ne znamo za Tubelisa, da li će nam se kao NBA igrač pridružiti 28. jula“, referisao je selektor Maksivitis.

Na Maksvitisovom širem spisku su: Jonas Valančijunas (Nju Orleans), Gitis Radzevičijus (Ritas), Rokas Jokubaitis (Barselona), Tomas Dimša (Žalgiris), Ignas Brazdeikis (Žalgiris), Eigirdas Žukauskas (Vulvsi), Margiris Normantas (Ritas), Donatas Motejunas (Monako), Tadas Sedekerskis (Baskonija), Ejmantas Bendžijus (Dinamo Sasari), Donatas Tarolis (Oradea), Martinas Sajus (Bujukčekmeče), Vajdas Kariniuskas (Mažejkaj), Mindaugas Kuzminskas (Karšijaka), Laurinas Birutis (Žalgiris).

Odigraće Litvanija deset pripremnih utakmica i to protiv: Jordana (dva puta), Finske (dva puta), Francuske (dva puta), Ukrajine, Gruzije, Portorika i Letonije.

Na Mundobasketu zeleni će igrati u grupi sa Egiptom, Crnom Gorom i Meksikom. 


tagovi

Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija LitvanijeJonas Valančijunas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara