Foto: flickr.com/vtbleague
Foto: flickr.com/vtbleague

Ludnica u Moskvi, Zenit trojkom srušio CSKA i sjajnog Milutinova

Vreme čitanja: 1min | ned. 25.09.22. | 20:42

Tomas Vimbuš postigao koš za pobedu i tako anulirao izvanrednu partiju srpskog centra

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve/

Meč za pamćenje u finalu VTB Superkupa. Iako se radi o prijateljskom turniru, dva velika rivala, CSKA i Zenit su odigrali meč vrednog finala nacionalnog prvenstva. Vidi se posle titule Zenita u VTB ligi prošle sezone da se rivalstvo maskimalno rasplamsamo. Zenit je slavio trojkom dve sekunde pre kraja za konačnih 71:70.

Izabrane vesti

Heroj je bio Tomas Vimbuš koji je ubacio trojku i na kraju doneo pobedu Zenitu koji je već osvajao turnire u pripremama i to baš protiv CSKA.

Moskovljani su imali prednost u većem delu meča, pre svega zahvaljujući izvanrednom Nikoli Milutinovu. Međutim kada god je srpski centar bio na klupi Zenit je pravio razliku na parketu, a na kraju su i pomenutim košem došli do trijumfa u srcu Moskve.

Imao je CSKA i poslednji napad na meču, pokušali su loptu da stave u ruke Milutinova, ali ona nije stigla do Srbina.

Na kraju Milutinov je bio najbolji igrač na meču sa 22 poena, pet skokova i čak devet asistencija. Dejan Davidovac je ubacio jedan poena za 12 minuta. Na drugoj strani, Vimbuš je postigao 20 poena.

Ovime je okončan istorijski Superkup na kojem su prvi put učestvovali timovi iz Srbije. Partizan je završio kao četvrti, a Mega kao šesta.


tagovi

KK ZenitKK CSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara