Fakundo Kampaco (©Star Sport)
Fakundo Kampaco (©Star Sport)

Luis Skola: Kampaco doneo najbolju odluku prelaskom u Zvezdu, drago mi je što Argentinci šire vidike

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.03.23. | 17:07

“Ponekad mi u Argentini imamo tendenciju da se 'zatvorimo' u dve-tri sredine koje su nam dobro poznate, što značajno umanjuje opcije i izbor. A, eto, imate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove... Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu“, kaže generalni direktor Varezea i nekadašnja košarkaška vedeta

Nije Luisa Skolu ni najmanje iznenadila odluka Fakunda Kampaca da po povratku iz NBA lige krene stopama sunarodnika Luke Vildoze i potpiše ugovor sa Crvenom zvezdom, o čemu je već govorio uoči pauze za nacionalne kupove. Živa legenda argentinske i svetske košarke, ponovo se dotakla Kampacovog transfera na Mali Kalemegdan i ističe da je njegov sunarodnik i vrsni plejmejker doneo najbolju moguću odluku.

Izabrane vesti

“Nije me iznenadio (njegov dolazak u Crvenu zvezdu), ne znam zašto se samtra kontroverznom odlukom. Smatrao je da je to najbolja odluka za njegovu karijeru u ovom trenutku, a tako i meni izgleda. Crvena zvezda je evroligaški tim, igrao je dobro ali suspenzija ekipa ga je stavila u lošu poziciju. Sviđa mi se ekipa u kojoj igra“, kaže Skola za list Marka.

Imao je nekadašnji as zanimljivu tezu kada su u pitanju odluke argentinskih košarkaša gde će da zarađuju za hleb u evropskim okvirima. On smatra da su se igrači previše “zatvorili“ i fokusirali uglavnom samo na Španiju...

“Ponekad mi u Argentini imamo tendenciju da se 'zatvorimo' u dve-tri sredine koje su nam dobro poznate, što značajno umanjuje opcije i izbor. A, eto, imate Crvenu zvezdu, Partizan, nemačke klubove... Mnogo je mesta gde se igra dobra košarka i trebalo bi naši igrači da prošire tu bazu i zaigraju na više različitih mesta. Najvažnije je igrati Evroligu, Evrokup ili Ligu šampiona. Drago mi je što su argentinski igrači počeli malo da šire vidike“.

Argentina je pre mesec i po dana doživela šok pošto kao aktuelni svetski vicešampion nije uspela da se kvalifikuje za Mundobasket...

“Više ne boli. Takve stvari se dešavaju i dešavaće se. Bili smo mnogo puta u sličnim situacijama, uspevali da se kvalifikujemo na većinu turnira i uspevali da pobedimo. Sada treba da radimo kao da smo se kvalifikovali, ništa se ne radi poslednjeg dana. Ako mislite da je Pablo (Priđoni) naš trener u subotu, onda to mora da bude i u ponedeljak jer se igra ne menja tek tako. Jasno je da mediji i navijači nisu srećni i imamo različita mišljenja. Ako mislite da imamo dobar put i projekat, dobri rezultati će doći. U suprotnom, radi se pogrešno i tako treba da se gleda bez obzira na rezultat. Smer u kojem ide projekat je najvažniji. Isto sam razmišljao i pre utakmice sa Dominikanskom Republikom, tako je i posle iste. Mnogo kvalitetnih timova je otpalo iz trke za Mundobasket“.

Prokomentarisao je Skola i ceremoniju povlačenja dresa koju su Lejkersi priredili za Paua Gasola.

“Velika stvar iz mnogo razloga. To znači da ste uradili ogromnu stvar na mestu koje će zauvek biti povezano sa tvojim brojem, imenom i prezimenom. Uz njega stoje legende poput Kobija, Abdul Džabara, Medžika Džonsona, usred Meke sveta, u Holivudu. Jako sam srećan zbog njega“.

Skolin nekadašnji klub Baskonija i dalje je u borbi za Top 8 Evrolige.

“Igraju dobro, drago mi je zbog njih. Već sada imaju dobru sezonu iza sebe, bez obzira na to da li će da se plasiraju u plej-of Evrolige ili ne, a ove godine jedna pobeda ili poraz menja mnogo toga. Rezultati su konačna stvar, a put kojim idu je ispravan i dobre stvari će doći, pre ili kasnije“.

Takođe, govorio je kratko i o projektu Varezea, u kojem je završio igračku i počeo funkcionersku karijeru, kao generalni direktor...

“Radimo dobre stvari, imamo dobru sezonu. Ali, tek smo počeli. Moramo da zadržimo naš niz na duže staze. Treba malo više vremena da se 'prime' metode rada, ali zasad je sve kako treba“.



tagovi

Luis SkolaFakundo KampacoEvroligaKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara