Marko Marinović
Marko Marinović

Marko Marinović pred duel sa Cibonom: Spremni smo, hoćemo da ABA sezonu završimo pobedom

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.04.21. | 08:58

Strateg Borca veruje da će njegov tim izbeći baraž

Nakon više od tri decenije Borac će imati priliku da u hramu košarke kraj Morave ugosti zagrebačku Cibonu (16 časova).

Poslednje, 26. kolo regionalnog takmičenja otkloniće mnoge nedoumice u ligi. Jedna od tih jeste koji će tim zauzeti pretposlednje, 13. mesto, koje vodi u baraž za opstanak u jadranskoj eliti.

Izabrane vesti

Veliki korak u poduhvatu da i naredne sezone bude deo ABA lige Borac je napravio u ponedeljak, kada je u Splitu savladao istoimenog domaćina (74:86). Iako je tada odradio silan posao, ipak nije gotovo, jer Čačani nisu i matematički obezbedili opstanak.

Međutim, ukoliko u ponedeljak po podne savladaju Cibonu, izabranici Marka Marinovića će staviti tačku na pitanje koje sve muči u gradu na Moravi. Trijumfom bi Borac sigurno bio bolje rangiran od Krke, Splita, a ukoliko savlada Cibonu sa šest ili više poena razlike, onda bi se i Zagrepčani našli ispod Čačana.

Naravno, ostaje i pitanje šta će biti ako Mladost iz Zemuna napravi podvig i plasira se u finale Druge ABA lige. Ali o tom - potom, biće vremena da se i na to obrati posebna pažnja...

Kormilar Čačana podsetio je na dobru partiju svojih izabranika na ,,Gripama“.

,,Ali matematički još uvek nismo obezbedili opstanak u ligi. Ne želimo da se oslanjamo na druge rezultate, već samo na sebe“, rekao je Marako Marinović Malina.

Trener Marinović smatra da Borac protiv Cibone mora da odigra daleko bolje nego u Zagrebu.

,,Već smo imali priliku da igramo protiv Cibone. Utakmicu u Zagrebu smo izgubili, jer smo odigrali možda i najgore u čitavoj sezoni. U Čačku moramo biti u mnogo boljem izdanju, kako bismo pobedili protivnika“, mišljenje je Marinovića.

Marinović je prozborio nekoliko reči i o mogućnosti da se Borac nađe u baražu zajedno sa ekipom Mladosti iz Zemuna.

,,O tom potom, prvo skoči, pa reci hop. Postoji mogućnost da dođe i do takve situacije. Naš je cilj da pobedimo Cibonu i da tako obezbedimo opstanak u ABA ligi. Ali ako dođe do situacije da ipak budemo morali da igramo baraž, mi ćemo se pripremiti. Mladost igra dobro, tako da ništa nije nemoguće. Svakako moramo čekati rasplet u Drugoj ABA ligi“, završio je Marko Marinović.

Košarkaš Borca Aleksa Novaković veruje da tim u ponedeljak može do nove pobede.

,,Nadam se da ćemo ponoviti dobru odbranu iz Splita, jer to može biti ključ pobede. Ako budemo slavili u ponedeljak, nećemo više morati da razmišljamo o opstanku. Cibona i mi smo ekipe približnog kvaliteta, ali je protivnik već obezbedio opstanak, tako da je red da i mi to uradimo”, kazao je Novaković.

Jednu od najboljih partija u dresu Borca Novaković je imao upravo protiv Splita.

,,Ne želim da ističem svoju igru, jer je za pobedu zaslužna timska odbrana. Ukoliko tako budemo igrali protiv Cibone, verujem da trijumf neće izostati”, smatra krilo Čačana.

ABA LIGA

Ponedeljak

16.00: Borac - Cibona

16.00: FMP - Krka

16.00: Partizan - Split

18.00: Zadar - Crvena zvezda

Utorak

18.00: Igokea - Mornar

18.00: Cedevita Olimpija - Mega

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

ABA ligaMarko MarinovićKK Borac Čačaksportsko klađenjeCibona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara