Erik Mekolum i Ti Džej Šorts (©fiba.basketball)
Erik Mekolum i Ti Džej Šorts (©fiba.basketball)

Meč odluke u grotlu Karšijaka Arene: Raspucani Angola i Mekolum protiv neverovatnog Šortsa

Vreme čitanja: 4min | sre. 07.12.22. | 13:56

Dragan Šakota neće debitovati u Atini na klupi Ređane

Ulazi se polako u završnicu grupne faze FIBA Lige šampiona. Najbolji tim iz svake od osam grupa obezbediće direktan plasman među 16 najboljih, dok će se za preostalih osam mesta boriti drugoplasirani i trećeplasirani. Večeras bi nemački Telekom Bon mogao da obezbedi mesto u narednoj fazi, ukoliko pobedi Pinar Karšijaku u Izmiru (18.00), a AEK savlada Ređo Emiliju (20.00).

Bon je na čelu Grupe B sa učinkom 3-1, dok Karšijaka i Ređana imaju polovičan skor (2-2), a Atinjani samo jedan ubeležen trijumf (1-3).

Izabrane vesti

Nemački tim je pred svojim navijačima slavio 83:71, predvođen sjajnim Ti Džej Šortsom koji je turskom sastavu ubacio 28 poena, uz osam asistencija i sedam skokova (indeks 37).

Američki košarkaš ima fenomenalnu sezonu u Ligi šampiona, pošto je na prva četiri nastupa u proseku beležio 26,8 poena, 6,8 asistencija i četiri uhvaćene lopte.

Glavna uzdanica ekipe Ufuka Saridže biće bez dileme iskusni Erik Mekolum koji je nedavno govorio o kvalitetu u FIBA takmičenju i istakao da je bolje od Evrokupa.

"Na osnovu svega što sam iskusio i video kada su u pitanju međunarodna takmičenja, za mene lično je Liga šampiona nadmašila Evrokup po pitanju talenta, kvaliteta timova i uspeha. Evroliga je najviši nivo, ali Liga šampiona je definitivno drugo takmičenje u Evropi. Model je dobar, ali bih voleo kada bi timovi igrali više mečeva u grupnoj fazi. Ponekad timovi koji nisu dobri kao drugi mogu da se plasiraju u narednu fazu. Možda bi bilo bolje da se igra u dve grupe", nedavno je izjavio brat NBA zvezde i košarkaša Nju Orleans Pelikansa Si Džej Mekoluma.

18.00: (1,60) Karšijaka (14,5) Telekom Bon (2,55)

Amerikanac je sredinom oktobra u Nemačkoj brojao do 18, ali je rame uz rame sa Šortsom zahvaljujući proseku od 24,8 poena i 6,8 završnih dodavanja u LŠ. Zajedno sa bivšim košarkašem Partizana Brajanom Angolom brojao je do 60 u velikoj pobedi nad Anadolu Efesom u turskom prvenstvu, 112-111 posle dva produžetka.

"Impresivan tirjumf. Karšijaka je jak tim, sa visokim individualnim kvalitetom i jasno podeljenim ulogama. Dobili su još jednog važnog igrača u Brajanu Angoli koji nije igrao u prvoj utakmici protiv nas. Bitna utakmica za oba tima, tako da očekujemo napet dvoboj u vreloj atmosferi", rekao je trener Bona Tumas Isalo.

Kolumbijac je upisao i po pet skokova i asistencija, odigrao bez dileme jednu od boljih utakmica u evropskoj karijeri i pokazao da će biti veliko pojačanje Saridžine čete kojoj se nedavno pridružio iz Galatasaraja.

Nemci očekuju vatrenu atmosferu u Karšijaka areni koja broji 5.000 gledalaca, ali je tako napravljena da su navijači vrlo blizu parketa.

"Kao neko ko nikada ranije nije iskustio tako nešto, mogu da kažem da je posebno iskustvo. Ali to je deo igre", rekao je veteran Karsten Tada koji je sa Oldenburgom pre pet godina igrao u Izmiru.

18.30: (1,45) AEK (15,0) Ređana (3,05)

Za oba tima je izuzetno važan i ishod susreta između AEK-a i Ređo Emilije u Atini. Italijani su nedavno napravili promenu na klupi i za šefa struke postavili iskusnog srpskog stručnjaka Dragana Šakotu. Ipak, 70-godišnji strateg neće debitovati protiv kluba sa kojim je pre 20 godina osvojio titulu u Grčkoj.

"Svi smo svesni odgovornosti u ovom trenutku zbog situacije u kojoj se trenutno nalazimo, koja nas je dovela do promene na klupi. Iz tog rzaloga dužnost nam je da napredujemo na terenu i pokušamo da odigramo dobar meč. Da bi to uradili, moramo da podignemo intenzitet u odbrani, igramo zajedno i bolje delimo loptu u napadu. Neophodno je da budemo svesni da nas očekuje fizički teška i čvrsta utakmica protiv tima kao što je AEK", rekao je Federiko Fuka koji će predvoditi Ređanu do dolaska Šakote.

Interesantno je da su Atinjani jedinu pobedu upisali upravo protiv italijanskog tima, pošto su na Apeninima sredinom oktobra slavili 84:73.


LIGA ŠAMPIONA - 5. KOLO

Utorak

Galatasaraj - Ostende 85:91

/Enis 21 – Turman 26/

Benfika - VEF Riga 84:71

/Ben Romdane 18 – Zoriks 24/

Hapoel Holon - Legija 101:79

/Džonson 25 – Geret 19/

Manresa - Limož 77:88

/Harding 30 – Hokins 21/

Sreda

18.00: (1,60) Karšijaka (14,5) Telekom Bon (2,55)

18.00: (2,30) Sombatelj (14,5) Tofaš (1,70)

18.30: (1,45) AEK (15,0) Ređana (3,05)

20.00: (1,55) Strazbur (14,5) Mursija (2,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Pinar KaršijakaErik MekolumBrajan AngolaTi Džej ŠortsKK AEKReđo EmilijaDragan ŠakotaFIBA Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara