Komentari na vest

Medžik se poklonio pred Srbinom: Jokić menja košarku poput Džordana

S

Skauting Služba

pre 12 meseci

Mislim da je Magic ovim komentarem želeo da ljudima koji nerazumeju košarku na višem nivou (većina NBA gledalaca...) kako skoro svaka jaka ekipa u ligi ima centra koji kopira Jokicev stil igre. Danas u NBA, ocekuje se da svaki centar moze da doda, šutira trojku i da igra lićem ka košu. Embiid, Sabonis, Adebayo, Horford, Vucevic, Nurkic i ostali sve više asistiraju i igre njihovih ekipa se sve više osnuje da oni diriguju napade sa dodavanjima iz high posta jer svi kopiraju Jokica i šeme Malona. Kingsi su najušpesniji u tome i tandem Fox-Sabonis ce sigurno biti konkurentan Jokicu i Nugetsima godinama. Ipak je matori Sabonis kreator ovog stila a Jokic ga je doveo do usavršavanja.
S

Suma

pre 12 meseci

Poštovanje

Falični Tom

pre 12 meseci

Jokić je jednorog. Čovek koji ne izgleda kao profesionalni košarkaš ači zato ima neverovatnp brz mozak ali i telo koje nekako uspe taj tempo da isprati. Izgleda tromo, sporo i gotovo. lagan za čuvanje ali opet retko ko uspe da ga sačuva. Sa Marejom jedan od najboljih pik en rol dua ikada. Nema trunke ega, kad se lomi uvek će prvi da poturi leđa ali takođe neće po svaku cenu da bi ispao heroj. Pokraden u trci za MVP ali opet je uzeo za MVP finala konferencije. Embid neka zadrži trofej ako ga nije sramota. A pogotovo posle one izjave posle ispadanja.
n

nadrealnooo

pre 12 meseci

Konacno normalna analiza igre Nikole Jokica. Bukvalno BELI JEDNOROG,ne samo kosarke,nego po meni sporta uopste!!! Covek je sve ono sto danasnji sport ne propagira!!!Fiziku ima a ne vidi se,jak je kao crna zemlja,kad krene...A to ne vidi niko. Koristi mozak umesto fizike. Sve je ono sto sport danas nije. Tako da BELI JEDNOROG!!!
c

coki 976

pre 12 meseci

a kako ga zaustavio nikolo meli ?
G

Gudura i Vasa

pre 12 meseci

dali jednu trojku zajedno, sta li si ti gledao
g

glavonjerk

pre 12 meseci

Ogiju dao spisu 30+
O

OvoOno

pre 12 meseci

Jokic je unikatan, ukoliko osvoji sad prsten, verovatno top 20 svih vremena, top 5 centara isto tako. I sto kazem, unikatan je. Ali to ne znaci da je promenio igru, i to nije uvreda ili ponizavanje Jokica. To me znaci da nije trenutno najbolji na svetu. Igra je ista kao i prethodnih 10 godina, manje vise. Da li ce se menjati i u kom pravcu, da li ce ga kopirati, to ce se videti.
g

gosterimaffrkj

pre 12 meseci

Nikola prije svega ima nevjerovatnu inteligenciju,nikad ne forsira niti solira niti ima taj problem sa egom.Drugo sto Nikola ima visinu i izbacaj koji nijedan igrac ne moze da dohvati i ja bih rekao da je on Medzik u tijelu centra,nikakvo drugo poredjenje nije potrebno jer sa kakvom lakocom asistira igracima i na koji nacin vodi igru sa loptom u rukama to je ono sto je Medzik radio samo sto je Jokic visi za 20ak cm.Nijedna odbrana koju su probali na njemu nije dala rezultata jer ima plan za svaku,i ono sto je kljucno za Denver je sto nema Bartona,Plamlija i Herisa koji su ih kanalili svake godine u plej ofu jer su ograniceni igraci inteligencije na nivou JR Smita kad je stondiran,i Meloun ne trazi petorku u plej ofu nego je vec ima proslih godina je lutao ove godine rotacija 7,8 igraca ostali peškiraju na klupi i to je to,ali mislim da bi trebali ako im dodje majami u rotaciju da ukljuce Cancara i Nadjija zbog snage i skoka jer Majami ima one bikce kojima nije problem da prebiju nekoga i igraju dominantno fizicku kosarku ali ko god ih je nadigrao na ofanzivnom skoku rijesio je problem
D

Draško Ct

pre 12 meseci

Medžik je visok 2.05 a Jokara 2.09
S

Sale85

pre 12 meseci

Samo me zanima da li si nekada gledao Medzika a da nije YouTube?

Chiske

pre 12 meseci

Definitivno moze u isti "kos" sa Dzordanom da se svrsta ali nikako sa ostalima. Niko od tih ostalih imena nije uneo neke posebne promene u nacinu igre uglavnom su imali jednu stvar koji su kidali (jesu bili fantasticni igraci). Onil je samo znao da zakuca, Brajant je ta neko post Dzordan era gde su svi maltene kopirali MJ. Ajde mozda moze i Bird da se svrsta u tu ekipu sa MJ i Jokicem ali je on daleko od njih dvojice iako je bio genije takodje...
A

Auuuuu

pre 12 meseci

Samo Srbin moze u isti kos sa Dzordanom jel? Na koji je to nacin Jokic promenio igru, kosarku, van Denvera? Pominjes ostale nisu, a npr Kari promenio kosarku svuda poslednjih 10tak godina, pa ti dva najbolja centra u ligi sutiraju trojke, i uopsteno visoki igraci poslednjih godina su morali da se adaptiraju, pa nemas toliko kvalitetnih centara koji su dominantni pod kosem... Imas 3, 4 kvalitetna centra u Nba.. Pa i Denver sutira 30+ do 40+ trojki u mecevima protiv Lejkersa... Niko ne igra sa centrom kao plejmejkerom... Mozda ce u budućnosti forsirati, da bude vise takvih centara, koji ce pokusati da kopiraju tu igru, i slicno... Ili da se vise igra pod kosem... Ali za sad to nije tako... Tako da ne vidim kako je to promenio igru van Denvera...
c

coki976

pre 12 meseci

dzordan je br 1
S

Sale85

pre 12 meseci

O'neal znao samo da zakuca???? Au brale...
V

Vasilis

pre 12 meseci

Mislim da ova izjava ima i te kako smisla. Trenutno u NBA nemate nijednog igraca koji ima specifican stil igre i koji ce poceti treneri na traze od igraca. Luka, Tejtum, Morent, Edvards iz Minesote, fantasticni su ali taj stil igre je standardan samo su oni kvalitetom iznad redovnih igraca. Od Ejtona i Ziona je ocekivano da su oni ti koji ce promeniti stil, ali slaba vajda. Eto sad se ocekuje od Vambanjame (ako se tako pise) to da uradi, ali tek treba vremena. Svakao Jokica ce pokusati da kopiraju ali ne vidim nacin za to, nije stvar u tehnici vec u glavi sto i nije bas lako za nauciti.
8

8888

pre 12 meseci

Mogu samo da pokusaju da iskopiraju Nikolu ali tesko da neko moze da igra na taj nacin na koji igra.