Nikola Topić i Džastin Kobs (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)
Nikola Topić i Džastin Kobs (Foto: ABA League/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Mega stala na pragu velikog preokreta u Ljubljani, Topić ponovo sjajan

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.09.23. | 19:57

Mlada ekipa Marka Baraća primila 62 poena za poluvreme, ali uspela da se vrati i izbori šut za pobedu - na kraju nije imala sreće

Kakav meč u Stožicama. Dominirala je Cedevita Olimpija na premijeri kod kuće, ubacila po 31 poen u prve dve četvrtine mladoj ekipi Mege. Vodila i sa 22 razlike, ali nisu se puleni Marka Baraća predavali. Topili su polako minus u trećem kvartalu, a onda ubacili u turbo mod u odlučujućih 10 minuta, pa su posle poena Andrije Jelavića na ulasku u poslednji minut poravnali rezultat! Ipak, Džastin Kobs je preuzeo odgovornost, prekinuo post ekipe Simonea Pjaniđanija, a ispostavilo se da joj je doneo i pobedu, pošto Jelavićev put za tri na drugoj strani, u poslednjim sekundama, nije bio precizan - 89:87.

Sjajan meč je za srpski sastav odigrao mladi reprezentativac Nikola Topić. Osvajač zlatne evropske medalje sa juniorskom reprezentacijom, koji za Megu igra na pozajmici iz Crvene zvezde, debi u ABA ligi za novi tim okončao je kao daleko najefikasniji sa 25 poena!

Izabrane vesti

Ispratili su ga Stefan Miljenović sa 18 i Nikola Đurišić sa 13 poena, dok je mladi Slovak, Timotej Malovec dodao 10 poena.

Kod Cedevite Olimpije, 19 poena junaka Kobsa koji se vratio u ABA ligu ovog leta. Jaka Blažič i Karlo Matković dodali su po 14 poena, dok su po 10 upisali Šon Armand i Dvejn Stjuart.

Mega ništa nije mogla da odbrani u prvoh 20 minuta, a nije preterano blistala ni u napadu. Ipak, sve se zaokrenulo za 180 stepeni nakon pauze između dva poluvremena. Zategla je Baraćeva ekipa odbranu, što je posebno došlo do izražaja u poslednjoj deonici, kada je Cedevita Olimpija ubacila svega sedam poena! Najmlađa ekipa ABA lige je uz neosporno veliki talenat pokazala i karakter, ali je nedostajalo malo sreće za pobedu.

Što se tiče Ljubljančana, potpuno je jasno da je pred Simoneom Pjaniđanijem još mnogo posla.

Odigran je još jedan meč 1. kola ABA lige, a Budućnost je pokazala moć u susretu sa Zadrom i slavila u Morači 103:73.

Blistao je Vladimir Mihailović sa 24 poena, 15 je dodao Kolbi Ros, dok je Mekinli Rajt dodao 12. Džejkori Vilijams je bio na pragu dabl-dabla sa 10 poena i osam uhvaćenih lopti, a u pobedničkom sastavu se u listu strelaca nije upisao samo novajlija iz Monaka Joan Makundu.

Kod Zadra 22 poena MVP-a iz prošle sezone Luke Božića, dok je Karlo Žganec dodao 17 poena.

ABA LIGA - 1. kolo

Petak

Split - SC Derbi 72:76

/Stivenson 18 - Drobnjak 15/

Subota

Cedevita - Mega 89:87

/Kobs 19 - Topić 25/

Budućnost - Zadar 103:73

/Mihailović 24 - Božić 22/

20.00 Igokea - Crvena zvezda

Nedelja

18.00 Borac Mozzart - Cibona

Ponedeljak

17.00 FMP - Krka

19.00 Partizan Mozzart Bet - Mornar




tagovi

KK MegaCedevita OlimpijaNikola TopićStefan MiljenovićNikola Đurišić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara