Uroš Plavšić i Zoran Dragić (©ABA liga – Dragana Stjepanović)
Uroš Plavšić i Zoran Dragić (©ABA liga – Dragana Stjepanović)

Mega u Ljubljani sa jasnim ciljem – da energijom i fokusom ponovi prvi meč

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 08:33

Ekipa Marka Baraća igra za polufinale, Cedevita Olimpija za ostanak u seriji i majstoricu

Moguće je da je Megina utakmica na otvaranju četvrtfinala plej-ofa možda i najbolja jedne ekipe u poslednjih nekoliko godina u Jadranskoj ligi, a kada se tako visoko postavi lestvica teško je na njoj i ostati.

Ako to neko može da uradi, onda je to upravo Mega koja igra košarku da ti pamet stane. Pokazalo se to u Hali sportova, gde košarkaši Cedevite Olimpije nisu znali šta ih je snašlo. Najmlađa ekipa regionalnog takmičenja demonstrirala je silu i ma koliko bi svi voleli da se nešto slično dogodi i u Stožicama (TV Arenasport, 20.00), trener Marko Barać kao cilj vidi da njegov tim ponovi istu energiju i fokus. Na kraju je rezultat najbitniji i da se produž serija pobeda na devet utakmica.

Izabrane vesti

”Očekuje nas drugačija utakmica, ali pristup mora da bude isti. Imaćemo protiv sebe veoma motivisanu ekipu. Uz određene korekcije, potrebno nam je mnogo energije i fokusa kako bismo došli u priliku da pobedimo i završimo seriju”, rekao je Barać.

Kapiten Uroš Plavšić se nada da bi Mega mogla da završi posao u Ljubljani. On je u dva poluvremena prvog susreta odigrao dve važne uloge, prvo u odbrani, onda i u napadu, gde je ipak iznad ostalih blistala zvezda Nikole Đurišića, potom Andrije Jelavića i Filipa Jovića.

”Spremni putujemo u Ljubljanu. Ne treba previše pričati o kvalitetu ekipe protiv koje igramo koja ima dosta dobrih i iskusnih igrača. Na nama je da damo sve od sebe i budemo maksimalno fokusirani svih 40 minuta. Izuzetno smo motivisani, nadamo se pozitivnom ishodu i plasmanu u polufinale plej-ofa”, dodao je Plavšić.

U domaćim redovima prava mobilizacija posle debakla na Novom Beogradu. Trener Zoran Martić veruje u pravu reakciju njegovih igrača. Lošije od onoga, bar u fazi odbrane, ne može...

”Posled dugo vremena ponovo igramo kod kuće, gde smo poslednji put nastupali pre mesec dana. Činjenica je da moramo da popravimo igru u odbrani, ali da u isto vreme trčimo bolje nego što je to bio slučaj u Beogradu. Ako te dve stvari uspemo da popravimo, možemo da odvedemo seriju u treći meč. Želimo da nas podrži što veći broj navijača u Stožicama, jer uz njihovu pomoć možemo da produžimo sezonu u ABA ligi”, rekao je Martić, na šta je Zoran Dragić dodao:

”Nismo pokazali naše pravo lice u Beogradu. Bili smo lošiji od našeg rivala u svim segmentima. Ta utakmica je bila prava lekcija za nas. Drugi meč je izuzetno važan, jer želimo da produžimo seriju i igramo majstoricu, da se do kraja borimo za polufinale. Iznad svega, želimo da pokažemo bolju energiju, veću želju za pobedom, da se borimo jedni za druge, jer tako se dolazi do rezultata”.

Mega je u prvom delu sezone odigrala jako dobro u Ljubljani, ali je ostala uskraćena za pobedu koju u glavnom gradu Slovenije čeka više od šest godina. Ova Mega ima kapacitet da seriju završi već u nedelju uveče i sa mirom čeka boljeg iz duela Crvene zvezde i Studentskog Centra.

ABA LIGA - ČETVRTFINALE

BUDUĆNOST - ZADAR

Prvi meč, 13. april

Budućnost - Zadar 100:69

/Ferel 17 - Ramljak 14/

Drugi meč, 19. april:

Zadar - Budućnost 73:80

/Lakić 17 - Makundu 19/

CRVENA ZVEZDA – STUDENTSKI CENTAR

Prvi meč, 15. april:

Crvena zvezda - Studentski Centar 83:81

/Teodosić 17 - Ivišić 14/

Drugi meč, 22. april:

18.30: Studentski centar – Crvena zvezda

Treći meč*, 26. april:

Crvena zvezda – Studentski centar

MEGA – CEDEVITA OLIMPIJA

Prvi meč, 15. april:

Mega - Cedevita Olimpija 119:98

/Đurišić 31 - Kobs, Stjuart 20/

Drugi meč, 21. april:

20.00: (1,60) Cedevita Olimpija (16,0) Mega (2,65)

Treći meč*, 27. april:

Mega – Cedevita Olimpija

PARTIZAN MOZZART BET – IGOKEA

Prvi meč, 17. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea 94:85

/Panter 18 - Nakić 21/

Drugi meč, 21. april:

18.00: (8,00) Igokea (23,0) Partizan Mozzart Bet (1,10)

Treći meč*, 28. april:

Partizan Mozzart Bet – Igokea

* - Ako bude potrebe.


tagovi

KK MegaMarko BaraćNikola ĐurišićUroš PlavšićCedevita OlimpijaZoran Dragić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara