Vasilije Micić (©Reuters)
Vasilije Micić (©Reuters)

Micić najavio: Vreme je za NBA

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.07.22. | 01:45

Najkorisniji igrač završnog turnira Evrolige u Beogradu ovog leta će verovatno „preko bare“

Stari kontinent je pokorio, i to dvaput, vreme je za nešto novo, za najviši stepenik – NBA ligu. Srpski as Vasilije Micić najavio je odlazak u najjaču košarkašku ligu na svetu ovog leta.

Izabrane vesti

Mogu da kažem da sam ove godine spreman da idem u NBA i da je vreme“, rekao je Micić za specijalizovani košarkaški portal Eurohups i dodao: „Prošle godine nisam bio psihički spreman, želeo sam još jednu godinu dana da igram u Evropi. Veoma sam srećan u Efesu i videćemo šta će biti. Uživam u ovom trenutku.

Dvostruki osvajač Evrolige sa Anadolu Efeson prethodnih dana bio je gost na grčkom ostrvu Siros gde se održava egzibicioni basket turnir čiji je glavni promoter grčki as Jorgos Printezis koji se po zavšetku sezone oprostio od košarke u dresu Olimpijakosa. Srpski plejmejker je prokomentarisao i slavu koju danas uživa.

Iskreno, ne razmišljam toliko o tome. Igram od 16. godine i umem da kontrolišem pritisak. Bilo je teških trenutaka u mojoj karijeri. Nisam otišao u Efes kao zvezda, ali sam pomogao timu da pobedi. Srećan sam jer sam sa Efeson osvojio mnogo toga“, istakao je Micić.

Pobednički šut Vasilija Micića u polufinalnom meču Evrolige protiv Olimpijakosa svrstava se veća sada u anale najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu kada je u prepunoj beogradskoj Areni pogodio trojku preko Saše Vezenkova. Nekoliko meseci kasnije na ovom grčkom ostrvu, Vezenkov i Micić su se ponovo našli jedan naspram drugog. Rezultat je isti, Srbin je pogodio iz teške situacije preko krila Olimpijakosa.

Što se tiče Micićevog eventulanog odlaska u najjaču košarkašu ligu na svetu bilo je priča i prošlog leta, ali je na kraju srpski reprezentativac potpisao novi ugovor sa Anadolu Efesom. U sezoni za nama je bio najbolji strelac Evrolige, ponovo je osvojio sa Pivarima najvredniji trofej na Starom kontinentu. Bio je MVP završnog turnira Evrolige u Beogradu.

Oklahoma ima pravo na njegove usluge, a interesovanje su pokazali i Denver, Milvoki, Čikago i San Antonio. Srpski košarkaš navodno ne želi da se pridruži Alekseju Pokuševskom u redovima Oklahome, koja ga neće tek tako prepustiti zainteresovanim stranama, pisao je Eurohups početkom meseca.

Bivši igrač Mege i Crvene zvezde želi da se njegova prava trejduju, jer bi voleo da zaigra u sredini sa većim ambicijama. To naravno komplikuje odlazak u NBA, što odgovara Anadolu Efesu koji se nada da bi mogao da ga zadrži.

Podsetimo, Micić je pre osam godina kao 52. pika na NBA draftu odabrala Filadelfija. U decembru 2020. godine Seventisiksersi su prava na srpskog reprezentativca trejdovali u Oklahomu. Pominjala se mogućnost da bi mogao da se pridruži Nikoli Jokiću u Denveru, ali je na potezu Oklahoma, jedna od najslabijih timova u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu prethodnih sezona.

Šampion Evrope dobro se pojačao ovog leta. Pivari su doveli kvalitetna pojačanja, potpisali saradnje sa Vilom Klajburnom, Antom Žižićem i Amatom Mbajeom. Produžili ugovore Šejnu Larkinu i Brajantu Danstonu, pa nema sumnje da će napasti i treću vezanu titulu u Evroligi, što nijednom timu nije pošlo za rukom u proteklih 30 godina.

Videćemo, da li sa Micićem ili bez njega.

Vasa će svakako 13. jula u Kraljevu gde Mozzart otvara teren s njegovim imenom u okviru akcije ""Sto terena za jednu igru".


tagovi

NBA ligaOklahoma Siti TanderOklahomaAnadolu EfesEvroligaVasilije Micić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara