Vasilije Micić i Vil Klajburn (©Starsport)
Vasilije Micić i Vil Klajburn (©Starsport)

Micić vodio Efes do pobede nad Petkimom, dok se Larkin oporavlja u Americi

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 18:16

Reprezentativac Srbije postigao 17 poena, uz osam asistencija u novom trijumfu Pivara

Košarkaši Anadolu Efesa su sjajno otvorili sezonu. Posle osvojenog Superkupa i trijumfa nad ekipom Galatasaraja u istanbulskom derbiju na startu Superlige, pobedom nad Crvenom zvezdom (72:59) krenuli su i u odbranu evropskog trona. Danas su pobedonosni niz nastavili u domaćem prvenstvu, pobedom 89:79 protiv Petkima na strani.

Vasilije Micić je nastavio sa odličnim igrama, pa je u novom trijumfu Pivara bio najbolji sa 17 poena i osam asistencija. Efes je tako upisao i četvrtu recku od starta sezone, iako zbog povrede nema pomoć Šejna Larkina. Iz kluba je potvrđeno da je trenutno u Americi, da ga očekuje kontrola sredinom 14. oktobra i da će nakon toga njegov oporavak trajati između četiri i pet sedmica.

Izabrane vesti

Ekipa Ergina Atamana je u prvom poluvremenu bila i 11 poena u zaostatku, ali je u trećem periodu stigla do preokreta i uspostavila kontrolu. U poslednjih 10 minuta je vrlo brzo stigla i do 17 poena viška, pa je sve bilo jasno u Izmiru.

Titulu igrača utakmice ipak nije poneo srpski košarkaš već Vil Klajburn. Iskusni Amerikanac je susret okončao sa 15 poena i po šest asistencija i skokova, te je sakupio indeks 22 (Micić 20). Ispratili su ih Ilajdža Brajant sa 15, Bugrahan Tundžer sa 14 i Ante Žižić sa 12 poena.

U ekipi Petkima izdvojio se Sajlas Melson sa 20 poena, 16 je dodao Omar Pruit, dok je do 15 brojao Ismail Ulusoj.



tagovi

Anadolu EfesVasilije MicićVil KlajburnTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara