Marko Jagodić Kuridža (©Starsport)
Marko Jagodić Kuridža (©Starsport)

Morača više nije vruć teren, svi odreda se goste: Budućnost položila oružje pred Turk Telekomom

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.12.22. | 22:33

Čanak sa Lijetkabelisom vezao dva poraza, Cedevita Olimpija preživela dramu

Nekad beše, sad se pripovoveda o Morači kao neosvojivoj tvrđavi. Sve je samo to ne. Više to nije vruć teren. U Budućnosti trljaju oči i ne veruju šta vide: od četiri poraza u Evrokupu čak tri je podgorički klub doživeo u Morači?! Hamburg i još više Pariz jesu bila iznenađenja i podbačaji, ne i poraz od Turk Telekoma - 84:71.

U strašnoj seriji je bio Turk Telekom pred dolazak u Podgoricu, nizao je pobedu za pobedom - 16 u poslednjih 17 utakmica - i udario novu recku, i to poprilično lako. Ni blizu nije bila da zakuva, položila je Budućnost oružje bez većeg otpora, a dželat je bio Aksel Butej.

Izabrane vesti

Niti jedan defanzivac Budućnosti nije bio u stanju, makar i privremeno, da uštopuje francusko krilo. Zatrpao je Aksel Butej koš Podgoričana, ubacio 26 poena i bio daleko najefikasniji akter susreta. Pritom je dopisao i sedam skokova. Rešetao je Butej iz svih pozicija, pogodio je pet dalekometnih hitaca, što je tačno polovina od ukupnog broja koji je postigao turski tim. 

Imao je Aksel Butej megdandžiju u vidu Kamerona Rejnoldsa, ni za pedalj nije zaostajao za francuskim krilom po pitanju trojki. Bolje je Budućnost pucala van linije 6,75, domaćina je poraza koštala igra u reketu. Butej je bivao precizan i sa poludistance,a veliki doprinos u napadu dali su i Nejtan Sestina sa 18 poena, kao i Toni Tejlor i Tajrik Džons, koji su meč završili sa 16.

Kod Budućnosti je, pored Kamerona Rejnoldsa, odskočio Tre Bel Hejs. Upisao je 14 poena, Petar Popović je imao 10 poena i pet asistencija, dok je Aleksa Ilić ostvario identičan poenterski učinak i dodao sedam skokova. Podgoričani su četvrti put poraženi u Kupu Evrope, ali i dalje imaju dobre šanse da prođu u narednu fazu, dok je Cedevita Olimpija večerašnjom pobedom u trileru protiv Burga iste sačuvala - 91:90.

Ljubljančani su slavili u dramatičnoj završnici u Francuskoj,a čovek odluke bio je Jogi Ferel. Precizan je bio prilikom izvođenja penala u finišu,nije mu zadrhtala ruka pet sekundi pre kraja, pa je Ajzea Majk uspeo samo da ublaži poraz Burga.

Jogi Ferel se istakao u završnici, došao je do brojke od 18 poena, a mečsezone u Evrokupu odigrao je Džoš Adams. Amerikanac je nadmašio ostvarenje protiv Kluža kada je meč završio sa 25 poena, isporučio je Francuzima jedan više. Dopisao je i pet skokova i šest asistencija. Zapaženu rolu imao je i Alen Omić, koji je sakupio 14 poena i uhvatio šest lopti.

Drugi trijumf upisala je Cedevita Olimpija, a za prolaz u narednu fazu Evrokupa, sva je prilika, boriće se sa Lijetkabelisom. Litvanski tim koji predvodi Nenad Čanak nije mogao da se nosi sa Huvendudom - 90:76. Španci su zahvaljujući novoj pobedi, alii neuspehu Burga, izbili na vrh.

EVROKUP – 9. KOLO

Utorak:

Promiteas – Hapoel Tel Aviv 83:100

/Jang 17 – Mekre 26/

Breša – Bursa 110:74

/Masinburg 18 – Ogust 22/

Sreda:

Kluž - Ulm 81:84

/Kate 13 - Kristen 26/

Lijetkabelis - Huventud 76:90

/Lipkevičijus 12 - Elenson 17/

Budućnost - Turk Telekom 71:84

/Rejnolds 17 - Butej 26/

Burg - Cedevita Olimpija 90:91

/Flojd 22 - Adams/

Hamburg - Gran Kanarija 76:83

/Mekalum 15 - Diop 16/

Šlonsk - Trento 80:57

/Martin 21 - Kroford 14/

Venecija - Prometej 71:75

/Bruks 13- Balvin 18/

London Lajons - Pariz 80:93

/Deker 19 - Sims 15/



tagovi

EvrokupKK Budućnost PodgoricaCedevita OlimpijaLijetkabelisHuventudKK Turk Telekom

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara