Nikola Jokić je Čudovište za kolačiće (©AFP)
Nikola Jokić je Čudovište za kolačiće (©AFP)

MVP priznanje za Mapetovca Jokića, alijas Čudovište za kolačiće

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.01.21. | 12:27

Ko kaže da ne igra dobru odbranu?

Peti tripl-dabl u sezoni u 12. utakmici. Nikola Jokić se jeste mučio u prvom poluvremenu susreta sa Golden Stejt Voriorsima, ali je na kraju pobedi od 114:104 doprineo sa odličnih 23 poena, 14 skokova i 10 asistencija čime je naterao trenera Majka Melouna da ga posle meča nominuje za MVP-a NBA lige.

Izabrane vesti

Definitivno mora da bude u pričama ok MVP nagrade, mada je još rano za to. Ali ima takav uticaj na utakmice. Svake večeri”, hvali Meloun.

Dao mu je Jokić razloga, naravno. Ne samo igrom u ofanzivi, na to nas je već navikao, već i u odbrani, koju mu mnogi spočitavaju kao slabiju stranu. Međutim, protiv Voriorsa je on prekinuo tri napada Golden Stejta, a ne zaboravimo da je na prethodnoj utakmici ukrao sedam lopti. Od početka sezone 1,9 ukradenih po utakmici.

Nije baš da ne igra odbranu.

Majk Miler (bivši saigrač iz Denvera, prim. aut.) mi uvek govori da sam Čudovište za kolačiće”, smeje se Jokić aludirajući na čudovište iz popularnih Mapetovaca koje je uvek bilo gladno i deci kralo kolače.

Kao Jokić lopte saigračima…

Pozajmiću tu rečenicu od njega. Ja sam Čudovište za kolačiće. Možda nisam dobar defanzivno, ali sam Čudovište za kolačiće”, smeje se srpski centar.

Završava u ozbiljnijem tonu.

Odbrana će nam doneti pobede”.

Da bi se to desilo moraće Nagetsi da se uozbilje i prestanu da rivalima dozvoljavaju crne rupe u kojima gube prednost. Denverova odbrana je uostalom tek 26. u NBA ligi.


tagovi

Denver NagetsNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara