FOTO: AFP
FOTO: AFP

Nagetsi traže dubinu u spoljnoj liniji, pred potpisom plej Vašingtona

Vreme čitanja: 1min | pon. 05.02.24. | 17:55

Tri dana pred istek roka za dovođenje pojačanja Denver ozbiljno posmatra tržište

Jesu aktuelni šampioni NBA lige i uprkos promenljivim igrama ostvaruju generalno dobre rezultate, ali svesni su Nagetsi da im je za veliki uspeh u tekućoj sezoni potrebna prevashodno duža klupa.

U tu svrhu franšiza iz Kolorada opipava tržište pred zatvaranje 8. februara, a prva meta je plejmejker Vašington Vizardsa Delon Rajt. Bivši student univerziteta Oklahoma član je najjače lige sveta od 2015. godine, a u tekućoj prosečno beleži 4,2 poena po utakmici uz 2,8 asistencija i 2,1 skok. Razgovaraju čelnici Nagetsa i sa Kajlom Kuzmom, Danijelom Gafordom i Tajusom Džonsom, ali su to sve teško izvodljivi poslovi za tako kratak period.

Izabrane vesti

Za 31-godišnjeg Delona Rajta ovo je deveta sezona u NBA ligi, a daleko najbolje partije pružao je u dresu Memfis Grizlisa u sezoni 2018/19, kada je davao 12,3 poena po utakmici, uz 5,4 skoka i 5,4 asistencije. Poslednji dvocifreni prosek ostvario je u sezoni 2020/21 u dresu Sakramento Kingsa, a od tada je uglavnom imao manje uloge u ekipama za koje je nastupao.

Interesantno, Delon je brat Dorela Rajta, NBA šampiona sa Majamijem iz 2006.godine, inače igrača koji je svojevremeno nastupao i za Igokeu. Denver je trenutno četvrtoplasirani u Zapadnoj konferenciji s učinkom 35-16.


tagovi

Denver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara