Greg Popović (©AFP)
Greg Popović (©AFP)

Najstariji je, a sada i najplaćeniji trener NBA lige: Popović i Sparsi još pet godina zajedno

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.07.23. | 01:59

Poznati trener produžio ugovor sa San Antoniom, što će mu doneti više od 80.000.000 dolara

U današnjem sportu igrači menjaju klubove kao na traci, a treneri još brže. Ali, ne svi. Ne Greg Popović.

Trofejni strateg rođen pre 74 godine u Istočnom Čikagu već 27 godina radi kao trener San Antonio Sparsa. I biće tako još neko vreme, pošto je klub iz Teksasa objavio da je produžio ugovor sa Gregom Popovićem na još pet godina!

Izabrane vesti

Petostruki osvajač NBA lige i selektor američke reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila zlatnu medalju, a trostruki najbolji trener sezone u NBA ligi. pored uloge trenera obavljaće i funkciju predsednika košarkaških operacija u San Antoniju. To znači da, ukoliko bi se povukao sa klupe pre 2028. godine, Popović neće ostati bez zarade. A, po informacijama ESPN-ovog poznatog košarkaškog novinara, Adrijana Vojnarovskog, on je trenutno u tom segmentu najbogatiji košarkaški strateg na svetu.

Za novi ugovor koji je potpisao Popović će dobiti više od 80.000.000 dolara, tako da će prestići dosadašnjeg rekordera po zaradi među trenerima NBA lige, Detroitovog Montlija Vilijamsa. Njegova godišnja plata je 13.100.000 dolara, dok će Popovićeva biti oko 16.000.000. Dosad je bila 11.500.000.

Fantastična je karijera iza 74. godišnjeg stručnjaka, međutim, već nekoliko godina San Antonio više nije među najboljim NBA ekipama. Primera radi, prošle sezone je Popović prvi put u svojoj karijeri pretrpeo 50 ili više poraza. Bilo je ih je ukupno 60, a godinu dana ranije 49...

Nadaju se Sparsi da će povratku stare slave doprineti prvi pik sa ovogodišnjeg drafta, 19-godišnji Viktor Vembanjama, međutim, mladi Francuz nije se dobro snašao na svom debiju za San Antonio. Veliki posao čeka Popovića da mu otkloni tremu i prilagodi ga svetlima velike pozornice. Pritom mu i pronađe sigrače s kojima će biti kompatibilan...


tagovi

San AntonioNBA ligaGreg Popović

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara