Kavaj Lenard (©AFP)
Kavaj Lenard (©AFP)

NBA VEČERAS: Lenard preko, Dalas i Pelikansi pobeđuju

Vreme čitanja: 4min | sre. 05.04.23. | 15:58

Pogledajte nekoliko zanimljivih predloga za noć između srede i četvrtka

Sjajno je ovih dana pratiti sva uzbuđenja u NBA ligi. Važne utakmice se nižu iz noći u noć, a još uvek imamo puno nerešenih pitanja oko konačnog plasmana. Dalas je još uvek u igri za plej-in turnir na Zapadu na kojem se ima dosta toga da reši od petog do desetog mesta. Na Istoku Majami još juri Bruklin, a Atlanta i Toronto moraju da reše ko će da bude osmi i imati bolju šansu za ući u plej-of kroz plej-in turnir.

Večeras je na rasporedu osam mečeva u kojima bi moglo da bude puno uzbuđenja. Mi smo za vas odabrali nekoliko parova za tikete.

Izabrane vesti

DALAS MAVERIKS - SAKRAMENTO KINGS (klađenje na meč, tip 1, kvota 1,50)

Maveriksi su još uvek u poziciji da dođu do plej-in turnira i to moraju da iskoriste bez obzira na sve probleme koje imaju u ekipi. A problema definitivno imaju - osim šta nisu u dobroj formi, lakše povrede muče Luku Dončića i Kajrija Irvinga pa zvanično nije sigurno da će oni da igraju večeras. No, Slovenac je već najavio da će on igrati ovaj meč osim ako povreda ne postane teža pa verujemo da će on da bude na parketu, a onda je teško da će Irving da preskoči ovaj meč. Ni njih dvojica nisu garancija za pobedu, posebno ne pored ove sezone jako dobrog Sakramenta koji teoretski još može do druge pozicije na Zapadu. Samim time ni Kingsi neće ući u ovaj meč bez ambicija, ali verujemo da su zvezde poput Dončića i Irvinga u ovako teškim trenucima u stanju izvući pobedu.

NJU ORLEANS PELIKANS - MEMFIS GRIZLIS (klađenje na meč, tip 1, kvota 1,50)

I ovo je meč koji je jako važan za konačni poredak na Zapadu. Nju Orleans je jedna od onih ekipa koje se bore za šta bolju poziciju u plej-in turniru, ali i gleda kako doći do šestog mesta i direktnog plasmana u plej-of dok Memfis brani drugo mesto u konferenciji pred gorepomenutim Sakramentom. No, bez obzira na to šta i jedna i druga ekipa imaju svoje ambicije za ovaj meč, i u ovom slučaju ćemo se poslužiti onom logikom da je Pelikansima ova pobeda važnija nego Grizlijima pa gađamo "keca". Uz to, Nju Orleans poslednjih dana igra bolju košarku od Memfisa kod kojih se jasno vidi da ih je skandal s Džaa Morantom malo izbacio iz ritma.

DŽORDAN NVORA (broj poena na meču (15,5), tip više, kvota 1,85)

Džordan Nvora je dve i po sezone skupljao minutažu u Milvokiju bez stalnog učinka i s povremenim bljeskom, a onda je iskoristio trejd u Indijanu i priliku koju su mu Pejsersi dali. Odigrao je 21 meč za njih, a ima prosek od 12,9 poena uz odličan šut od 47,2%, odnosno 41,9% za tri. Dodajte tome 4,8 skokova i 2,2 asistencije i jasno je da je Nvora osigurao svoje mesto u Indijani i za sledeću sezonu. U poslednje vreme mu je posebno krenulo. U prethodnih pet mečeva je na proseku od 18,4 poena po meču, ali mnogo važnije za našu opkladu je što igra jako dosta i ima jako mnogo šuteva. Na parketu je 33 utakmice po meču s prosekom od 14,2 šuta. To znači da večeras i bez velikih procenata može da prebaci marginu u duelu s košarkašima Njujorka.

KAVAJ LENARD (broj poena na meču (26,5), tip više, kvota 1,85)

Poslednja utakmica na večerašnjem programu je verovatno i najuzbudljivija. Susreću se dve ekipe iz Los Anđelesa, a dodatnu čar ovoj utakmici donosi činjenica da su i Lejkersi i Klipersi trenutno na odnosu 41-38 s time da Klipersi drže poziciju koja vodi u plej-of, a Lejkersi su trenutno u plej-in turniru. Pošto ovo sve znate jasno je da bismo mogli da imamo veličanstven meč, a u njemu bi mogao da eksplodira Kavaj Lenard. Dosta znakova pitanja je ove sezone oko njega jer je opet imao dosta problema s povredama, ali kada je zdrav, sposoban je da bude najbolji u najtežim mečevima. Ovo je jedan od njih, a da je u dobroj formi Lenard je pokazao kada je pre nekoliko dana, takođe u važnom meču, Pelikansima postigao 40 poena. Šta se nas tiče, Lejkersima može i 13 manje.

Piše: Emir FULURIJA

NBA VEČERAS

01.00: (5,00) Detroit (16,0) Bruklin (1,22)

01.00: (3,70) Indijana (14,0) Njujork (1,35)

01.30: (1,22) Atlanta (16,0) Vašington (5,00)

01.30: (1,60) Boston (13,0) Toronto (2,60)

01.30: (1,40) Milvoki (14,0) Čikago (3,35)

02.00: (1,50) Nju Orleans (13,0) Memfis (2,95)

02.30: (1,50) Dalas (13,0) Sakramento (2,95)

04.00: (1,60) LA Klipers (13,0) LA Lejkers (2,60)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Kavaj LenardLos Anđeles KlipersLos Anđeles LejkersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara