Nikola Vučević (© AFP)
Nikola Vučević (© AFP)

NBA večeras: Pažnja je na Vučeviću

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.01.23. | 18:22

Zaši predlozi za klađenje

Večeras je onaj dan kada se jedna NBA utakmica igra u Evropi. Ditroit Pistonsi i Čikago Bulsi igraju u Parizu, meč počinje u 21:00 po našem vremenu, a osim toga su večeras na rasporedu još četiri meča. Mi vam donosimo nekoliko naših saveta za klađenje s tih utakmica.

BOSTON SELTIKS - GOLDEN STEJT VORIORS (zbir poena na meču (238,5), tip manje, kvota 1,85)

Izabrane vesti

Činjenica je da se ove sezone u NBA ligi postiže više poena nego prethodnih godina i nije nikakvo čudo da meč završi sa zbirom od 240 ili više poena, ali ova margina nam se u ovoj utakmici čini stvarno prevelika. Iako je Golden Stejt ove sezone dosta pao u fazi odbrane na ono šta smo od njih inače navikli, ipak su Voriorsi godinama bili sinonim za odličnu igru u toj fazi igre. Isto vredi i za Boston - lani su imali najbolju odbranu lige, sada su malo pali, ali i dalje ne mislimo da će da dozvole da se Stefen Kari i ekipa raspištolje. Ne znamo ko će da da pobedi u reprizi pro[loseyonskog finala, ali nam se čini da neće biti puno poena.

NIKOLA VUČEVIĆ (broj poena na meču (18,5), tip više, kvota 1,85)

Nismo sigurni da se navijači Čikaga ove sezone baš klade na 'više' poena crnogorskog centra jer je Nikola Vučević jako često razočarao sve one koji prate Bulse, ali mi smo se svejedno odlučili da ga stavimo na naš tiket. Razlog je jednostavan - Vučević je popravio napadačku formu u zadnje vreme. U januaru je na proseku od 21,6 poena, u prošlom meču je Golden Stejtu postigao 43 poena, a samo u dve od osam utakmica ovog meseca nije prebacio večerašnju marginu. Uz to Čikago igra protiv Ditroita koji nema neke velike rezultatske ambicije pa bi svi igrači Bulsa mogli dobiti dosta šansi u napačkom delu meča.

FRED VANVLIT (broj poena na meču (19,5), tip više, kvota 1,85)

Treba poštovati formu kada se slažu tiketi. Fred VanVlit je u zadnja dva meča postigao 33 poena Njujorku, a onda 39 Milvokiju. Plejmejker Toronta ove sezone ima nešto slabiji prosek u odnosu na prošlu (17,8 ove sezone naspram 20,3 prošle), ali i dalje je u stanju u svakoj utakmici da napravi dar-mar. Reptorsi igraju protiv Minesote koja zna da ima probleme u odbrani na bekovskim pozicijama, a to bi VanVlit mogao da iskoristi.

DŽERAMI GRENT (broj poena na meču (18,5), tip više, kvota 1,85)

Pisali smo već kako je Džerami Grent jedno od najboljih pojačanja ove sezone. On je na proseku od 21,6 poena, 4,3 skoka i 2,5 asistencije, a Portlandu je doneo napadačku snagu na krilnoj poziciji kako se protivničke odbrane ne bi samo koncentrisale na bekovski dvojac Lilard - Sajmons. Grent je prilično konstantan - u janauru u niti jednom meču nije postigao manje od 14 poena, a u ovom mesecu ima odličnih 52,4% šuta te 39,2% za tricu. Portland večeras igra protiv Filadelfije, Grent bi mogao da igra protiv Tobajasa Herisa, a on ipak nije igrač koji bi ga značajnije mogao da zaustavi.


tagovi

Nikola Vučević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara