Dejan Davidovac i Janis Sferopulos (©Starsport)
Dejan Davidovac i Janis Sferopulos (©Starsport)

Nema vremena za odmor, Zvezdu čekaju Zadar i MVP Božić: Raspored nije lak, ali želimo pobedu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.23. | 18:49

Crveno-beli manje od 48 sati nakon gostovanja u Barseloni igraju u Hrvatskoj

Nisu uspeli košarkaši Crvene zvezde da iznenade Barselonu u Palau Blaugrani, mada su bili veoma, veoma blizu. Posle ohrabrujuće partije preselili su se u Zadar, gde ih već u nedelju od 17.00 sati čeka novog gostovanje ekipi Danijela Jusupa.

Hrvatski tim je u prethodnom kolu izgubio od Mege u Hali sportova, te posle šest rundi ima učinak 3-3, dok su crveno-beli na 5-1. Biće im ovo čak 43. međusobni okršaj u regionalnom takmičenju, a tim sa Malog Kalemegdana je bio daleko uspešniji sa 29 trijumfa, od kojih 12 u dvorani Krešimir Ćosić (devet poraza).

Izabrane vesti

Ipak, prošla sezona sigurno poziva na oprez, s ozbirom da je Zadar porazio Zvezdu u Beogradu posle 12 godina i direktno uticao na promenu na klupi. Ipak, Duško Ivanović je imao više uspeha od Vladimira Jovanovića, pa je u tri vezana sudara (dva u plej-ofu) savladao Zadrane.

Svestan je Janis Sferopulos da nema opuštanja, a na raspolaganju ponovo neće imati Adama Hangu, Branka Lazića i Marka Simonovića ili bolje rečeno, vodiće isti tim koji je istrčao na parket u Barseloni protiv aktuelnog MVP-a ABA lige Luke Božića i njegovih saigrača.

"Igramo protiv tima koji igra dobru košarku. Imaju odličnu grupu igrača, uključujući i najkorisnijeg igrača ABA lige Božića. Moramo da budemo skoncentrisani i spremni da igramo našu najbolju košarku i to na obe strane terena", rekao je Sferopulos.

Dejan Davidovac je popravio formu u poslednje vreme, radi mnoštvo dobrih stvari na terenu. Ističe da neće biti tako jednostavno slaviti protiv Jusupovog tima, koji igra atipično i sa kratkom rotacijom.

"Očekuje nas ekipa koja ima kvalitet, koja ima domaći teren u pozitivnom smislu te reči i veliku podršku sa tribina. Imaju dobre rezultate, sačuvali su najkorisnijeg igrača lige u svojim redovima i sigurno žele dobar rezultat. Na nama je da se osvežimo, pripremimo i odigramo dobru utakmicu u nedelju uveče. Raspored nije lak, ali tako je kako jeste i moramo da se prilagodimo i dođemo do onoga što želimo a to je pobeda", dodao je Davidovac.


tagovi

KK Crvena zvezdaKK ZadarJanis SferopulosDejan Davidovac

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara