Nemanja Nedović (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)
Nemanja Nedović (©Mozzart Sport / Nikola Mikić)

Nemanja Nedović na terapijama u Madridu

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.09.22. | 06:28

Srpski reprezentativac pokušava kod specijaliste u glavnom gradu Španije da se izbori sa rupturom mišića lista

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Berlina)

Kada je novinarima u Pragu saopštavao situaciju sa Nemanjom Nedovićem, selektor Svetislav Pešić rekao je da je “u pripremi plan za rekuperaciju“ i da nije sve izgubljeno za reprezentativca iz Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Doktori i medicinsko osoblje su poslednjih dana radili sve i uložili velike napore kako bi Nedoviću sanirali rupturu mišića lista zbog kojeg mu preti da propusti ostatak Evropskog prvenstva, međutim srpski bez posegao je za opcijom pomoći prijatelja.

Nedelja, 18.00: (1,20) Srbija (19,0) Italija (5,00)

Nedović u petak ujutru nije otputovao sa reprezentacijom za Berlin, već je otišao na drugu stranu – u Madrid. Tamo je uz konsultaciju sa specijalistom pokušao da ubrza sanaciju štete kroz preporučenu terapiju.

Plan je da se najbolji strelac Panatinaikosa iz prošle sezone opet priključi saigračima u subotu, gde će nastaviti sa daljim oporavkom. Svakako, dobra je vest da će već posle jednog dana iskusni bek ponovo biti u nacionalnom timu.

Podsetimo, Nedović je povredu doživeo u drugoj četvrtini utakmice sa Izraelom, kada je zatražio izmenu i više se nije vraćao na parket. Ubrzo je ustanovljena površinska ruptura mišića, ali Pešić je ubrzo podvukao da šanse za oporavak već tokom prvenstva postoje.

Prema FIBA pravilima Srbija nema pravo da registruje nove igrače, zbog čega utakmice igra sa njih jedanaestoricom u protokolu.

Sledeći meč Orlova je u nedelju od 18 časova, kada je protivnik u osmini finala Italija.



tagovi

Nemanja Nedovićkošarkaška reprezentacija SrbijeEvrobasket 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara