Nenad Nerandžić (©MN Press)
Nenad Nerandžić (©MN Press)

Nerandžić o promašaju: Improvizovao sam, nije bilo dovoljno; Tasić: Ponosan na borbu celog tima

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 15:47

“Lopta je okrugla, nekad će ući. Nama je bitno da smo dali maksimum i, meni lično, drago je što je to bilo u Nišu, što smo pokazali ovakvu sliku i ostavili takav utisak”, kaže krilni centar iz Niša

Dva puta košarkaši FMP i Partizana odmeravali su snage. Po jednom u ABA ligi i polufinalu Kupa Radivoja Koraća i oba susreta imala su neizvesne završnice.

Prvi meč rešio je na samom kraju Dalas Mur posle simultanke, drugi se potpuno neočekivano pretvorio u pravu dramu. Tri trojke preko Brajsa Džonsa i Milutina Vujičića istopile su Partizanovih +11 na minut i dvadeset dve sekunde do kraja, što je dovelo Partizan u nezgodnu poziciju.

Izabrane vesti

Posle jednog realizovanog slobodnog bacanja Alekse Avramovića na semaforu je ostalo još sedam sekundi. Lopta je završila u rukama Nenada Nerandžića koji je pokušao iz teške pozicije da poentira i odvede meč u produžetak, ali nije uspeo.

“Ostaje žal. Gubili smo celu utakmicu, ali nismo se predavali do kraja. Na kraju smo opet imali jedan šut, mogla je da uđe, ali nije. Treća utakmica s Partizanom na jednu loptu. Nemam šta da kažem stvarno, malo je teško”, rekao je Nerandžić.

21.00: (1,70) Crvena zvezda (15,0) Partizan (2,50)

Pitali smo krilnog košarkaša Pantera kako sada na promašaj?

“Bila je improvizacija, šest-sedam sekundi. Bilo je blizu, ali očigledno nedovoljno. Dobro smo igrali, fizički smo isparirali, oni su kaznili naše neke greške i to je to. Partizan je ozbiljna ekipa, kao što su i pokazali, imaju dosta dobrih individualaca i to je presudilo na kraju”.

Danilo Tasić (©MN Press) Danilo Tasić (©MN Press)

Uz Brajsa Džonsa najviše je na Kupu pokazao je Danilo Tasić. Imao je posebnu motivaciju Tasić da se u najboljem svetlu pokaže pred publikom u rodnom Nišu, a u polufinalu odigrao je još jednu utakmicu u rangu svega što pokazuje ove sezone u ABA ligi.

“Odigrali smo dve teške utakmice u dva dana, ali takvo je kup takmičenje. Dali smo maksimum, 200 odsto. Odigrali smo dobru i zrelu utakmicu, Partizan je dobra ekipa, teško mu je parirati 40 minuta. Mi smo uspeli. Imali smo šut za produžetak, nije ušlo. Čestitao bih svojoj ekipi na borbenosti, a Partizanu sve najbolje”, kaže Tasić.

Nije bilo predaje ni kada je Partizan u trećoj deonici imao 16 poena razlike?

“Nismo, to je nešto što nas krasi. Stvarno treniramo jako, a ekipe koje tako rade igraju na isti način. Ne odustajemo ni kada je 15-20 razlike. Dosad smo imali utakmicu sa Zvezdom gde smo stvarno bili nadigrani, u ostalim utakmicama smo svuda bili tu negde”.

O Nerandžićevom šutu kratko je prokomentarisao:

“Lopta je okrugla, nekad će ući. Nama je bitno da smo dali maksimum i, meni lično, drago je što je to bilo u Nišu, što smo pokazali ovakvu sliku i ostavili takav utisak”.

FMP sada ide na kratki odmor, a sledeći meč igra protiv Studentskog centra u Podgorici 4. marta.


tagovi

FMP ŽeleznikDanilo TasićNenad NerandžićKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara