Brajs Džons i Kevin Panter (©Star Sport)
Brajs Džons i Kevin Panter (©Star Sport)

Panter i Džons uneli šmek basketa iz Bronksa u Čair: Brajs je moj brat, voleću ga do smrti

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.02.22. | 15:17

“Svaki put kada smo na parketu spremni smo da jedan protiv drugog odigramo maksimalno“, kaže najbolji strelac Partizana

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Za Bronks se najčešće kaže da je najsiromašnija od pet gradskih oblasti grada Njujorka, koji brojčano najviše naseljavaju Afroamerikanci. Ipak, čuvene su i priče o basketu u Bronksu i da se tu igra najbolja ulična verzija ove igre.

Izabrane vesti

Šmek basketa iz Bronksa doneli su sinoć u dvoranu Čair najbolji košarkaši Partizana i FMP Železnika – Kevin Panter i Brajs Džons. Obojica su odrastali upravo u ovom delu grada, kasnije ih je život odveo na druge različite puteve, ali su se oni ukrstili ove godine u Srbiji. Panter se vratio kako bi zadužio opremu Partizana, Džons je posle dve sezone provedene u Borcu i Čačka otišao u FMP gde sada beleži najbolje partije karijere.

Upravo su Panter i Džons ukrali šou i imali su oštre duele, ali pune poštovanja. Prošlogodišnjem članu milanske Olimpije bilo je izuzetno drago što je u Nišu bar trunku magije iz Bronksa mogao da podeli sa njegovim dugogodišnjim prijateljem.

“Brajs je baš čvrst momak, mnogo radi i pogađa velike šuteve“, zastao je Panter i zatim nastavio:

“Jako, jako, jako je bilo napeto u našim duelima. On je moj brat, ali svaki put kada smo na parketu spremni smo da jedan protiv drugog odigramo maksimalno. Volim ga do smrti, znamo se još kao klinci iz Bronksa, zbog toga sam ponosan na njega i sve što radi“.

21.00: (1,70) Crvena zvezda (15,0) Partizan (2,50)

Obojica su utakmicu završili sa po 29 poena, što je Pantera posebno obradovalo.

“Nisam znao za taj podatak“, s osmehom će najbolji strelac Partizana i uzvraća pitanjem:

“Koliko je imao asistencija“, a kada je dobio odgovor da je 13 dodao je:

“Vau, baš mi je drago zbog njega“.

Sve se misli sada usmeravaju ka finalu sa Crvenom zvezdom (TV Arenasport, 21.00). Panter je sa Crvenom zvezdom izgubio meč za trofej baš u Nišu od Partizana 2020. godine, sada želi u dresu Parnog valjka da pobedi svoj nekadašnji klub.

“Veliko finale je pred nama. Takođe velika šansa za oba tima, to je ono za šta se borimo svake godine. Dve najveće stvari na kojima moramo da povedemo računa protiv Crvene zvezde biće da ne prodajemo loptu toliko i kontrolišemo skok“.

Jeste ubacio 29 poena, ali tvrdi da ga ruka nije baš slušala. Statistika kaže da je pucao 7/17 iz igre, što je nešto više od 41 procenta uspešnosti, odnosno 4/11 za tri iliti 36,4 odsto.

“Nije mi baš ruka bila usijana, ali su to šutevi na kojima redovno radim“, poručio je Panter i zaključio:

“Definitivno je moglo da prođe bez onakve drame na kraju. Mi smo malo izgubili fokus na kraju, oni su počeli da pogađaju neke teške šuteve na kraju i eto, desilo se šta se desilo. Srećom, završilo se dobro po nas“.

Večeras će sve oči košarkaške javnosti biti uprte u njega, baš kao što će to biti slučaj sa Nikolom Kalinićem na drugoj strani.


tagovi

Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.FMP ŽeleznikKevin PanterBrajs Džons

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara