Zoran Lukić (Shutterstock)
Zoran Lukić (Shutterstock)

Nesuđeni kandidat za trenera crno-belih produžio ugovor sa Nižnjim

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.06.21. | 14:45

Zoran Lukić: Ovde se osećam veoma ugodno, ostao bih do penzije

Ubrzo pošto je Zoran Savić imenovan za sportskog direktora Partizana, pronela se glasina da je Zoran Lukić prvi kandidat za trenersku klupu crno-belih. Nešto kasnije srpski stručnjak je slovio i za mogućeg šefa struke Himkija, dok se još nije znalo da je klub iz Podmoskovlja potonuo na dno VTB lige zbog dugova koji su ga izbacili i iz regionalnog šampionata. Ipak, Lukić je odlučio da se ne pomera iz Nižnjeg Novgoroda s kojim je produžio ugovor na još dve sezone.

Izabrane vesti

"Osećam se veoma ugodno u Nižnjem. Ovo je moj grad i moj tim. Pruža mi jedinstvenu priliku da kombinujem napore za pobedu i kreativnost. Rado bih ovde ostao do penzije", prenosi Lukićeve reči zvaničan sajt kluba na čijoj klupi sedi već deset godina.

U prvom mandatu, od 2008. do 2014. godine doveo je Nižnji iz Druge ruske lige do VTB lige, a pod njegovom komandom klub je igrao i finale nacionalnog kupa 2011. godine.

Lukić, inače aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 19 godina koja će 3. do 11. jula igrati na Svetskom prvenstvu u Letoniji, marta 2017. godine se vratio u Nižnji, ali na poziciju sportskog direktora, da bi ponovo seo na trenersku stolicu šest meseci kasnije.

U nedavno završenoj sezoni Nižnji je stigao od Fajnal ejta FIBA Lige šampiona u kojoj je Lukić proglašen za najboljeg trenera takmičenja.


tagovi

Zoran LukićVTB ligaFIBA Liga šampionaNižnji Novgorod

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara