©Star Sport
©Star Sport

Neuništiva Baskonija i raspucani Marinković! Fenjerašu malo tri odlične četvrtine

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.12.23. | 22:26

Ekipa Duška Ivanovića zaigrala odličnu odbranu i podigla ritam i kvalitet igre u poslednjoj deonici, pa je sprečila senzaciju u Fernando Buesa Areni - 94:82

Palensija je odigrala možda i najbolje tri četvrtine u ovoj sezoni, delovalo je da sastav Alberta Padilje može do podviga u Vitoriji, ali se ispostavilo da je ekipi Duška Ivanovića bila sasvim dovoljna jedna četvrtina na vrhunskom nivou da stigne do planirane pobede u okršaju 15. kola ACB Lige - 94:82.

Domaćin je zaigrao odličnu odbranu u poslednjem kvartalu, podigao ritam i kvalitet igre, što je uticalo da se prednost gostiju ekspresno istopi, a domaćin stigne i do osetnije prednosti, koja mu je bila dovoljna da bez problema stigne do osme pobede u španskom prvenstvu.

Izabrane vesti

Najefikasniji igrač utakmice bio je sjajni Čima Moneke, koji je ostvario dabl-dabl učinak sa 29 poena i 12 asistencija, a odlično šutersko veče imao je Vanja Marinković, koji je postigao 17 poena za svega 20 minuta igre. Gađao je 3/5 za tri poena.

Ipak, Moneke je bio taj koji je energetski pokrenuo čitavu ekipu u poslednjoj deonici, a ogroman doprinos na putu ka pobedi dao je i Markus Hauard sa 19 poena.

Najefikasniji igrač kod gostiju bio je Janik Franke sa 16 poena, ali su prethodno Čumi Ortega i Greg Vitington nosili sastav Alberta Padilje i bili najzaslužniji što je Palensija u trećoj četvrtini bila na maksimalnih plus devet (45:54).

Palensija je doživela i 13. poraz u sezoni, čime je nastavila da tone na putu ka povratku u drugoligaški rang španske košarke. Baskoniji je ovo bilo četvrto vezano slavlje, što joj je prvi put uspelo od početka ove sezone. Sastav Duška Ivanovića već u četvrtak dočekuje Virtus u Evroligi, dok je u nedelju očekuje derbi ACB lige u Blaugrani protiv Barselone.



tagovi

ACB ligaBaskonijaVanja MarinkovićDuško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara