©Reuters
©Reuters

Nikola Jokić probija blokadu u petak: NBA, MLB, MLS, NHL, UFC bude američki sport

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.05.20. | 12:04

Po taktovima predsednika Trampa profesionalna takmičenja u SAD ove sedmice kreću polako sa treninzima, ali i borbama

Dvomesečna igra mačke i miša sa virusom korona blizu je završetka, neki kažu tek prvog poluvremena, te je red i da malo i sport prodiše.

Polako, mic po mic to se i dešava, te tako sutra npr. u podne počinje korejska fudbalska K liga, uskoro će im se priključiti Česi i Poljaci, Bundesliga je najavila povratak za nedelju dana, srpska Superliga 30. ovog meseca, kao i fudbalski kup u Hrvatskoj...

Izabrane vesti

U suštini, sve se vrti oko najvažnije sporedne stvari na svetu, koja se izgleda pokazala i kao "najotpornijom" na pandemiju, što se za ostale, pre svega dvoranske sportove ne može reći. Ali, ima nade.

Svakako je najveći pritisak da se vrati takmičenje tamo gde je i najveća lova, a najveća je u profesionalnim takmičenjima Severne Amerike. Lično Donald Tramp, američki predsednik se založio da se nastave sportska takmičenja čim pre, a u tu svrhu i je oformljena i specijalna komisija, koja, očigledno polako daje rezultate.

Već ovog vikenda, tačnije u noći između siubote i nedelje biće održan već dva puta odloženi UFC 249, a kako stvari stoje, to je tek početak prolećnog buđenja sa one strane Velike bare.

Tako je NBA najavila povratak treninzima već u petak, mada su se za to "prijavila" za sada samo tri tima iz država u kojima je popustio karantin - Portland Trejlblejzers, Denver Nagets našeg Nikole Jokića i Klivlend Kavalirs, a očekuje sa da im se od ponedeljka pridruži još najmanje sedam, pre svioh Hjuston Roketsi.

Sezona u MLB-u još nije počela, ali se priča da će se već iduće sedmice znati tačan raspored prolečnih priprema, ali i odloženi početak sezone. Za sada se očekuje da bejzbol krene početkom jula, u zavisnosti od situacije.

Možda i najneizvesnija situacija je u NHL-u gde se malo toga zna i čak se priča o otkazivanju prekinute sezone. Međutim i tamo se pojavljuju znakovi života, pa su San Hoze Šarksi najavili skori povratak na led.

I fudbaleri polako kreću sa treninzima, te je sinoć četiri MLS kluba počelo da se priprema za nastavak sezone - Kanzas Siti, Atlanta, Orlando i Inter Majami. Za sada nije poznato kada bi liga mogla da se nastavi, ali se očekuje da to bude u narednih nekoliko sedmica.  

NASCAR timovi već turiraju mašine pošto je nastavak sezone tamošnjeg najpopularnijeg automobilskog šampionata najavljen već za 10 dana.



tagovi

Nikola JokićNHLMLBMLSUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara