Derik Rouz i Džulijus Rendl (©AFP)
Derik Rouz i Džulijus Rendl (©AFP)

Niksi traže pleja: Na radaru Grejem, Bol i Nan, Tibodo bi Laurija, Šrudera ili Pola

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 12:01

Iskusni stručnjak bi proverenog organizatora igre

Preporodio je Tom Tibodo Njujork Nikse. Uspeo je da ih vrati u plej-of osvajanjem četvrtog mesta na tabeli istočne konferencije (41-31), ali nije mogao dalje od prve runde i Atlanta Hoksa. Jasno je da su u upravi prezadovoljni učinjenim, pa sa 63-godišnjim stručnjakom već rade na sastavljanju tima za narednu sezonu. Priporitet je angažovanje plejmejkera, a veliki broj imena je u igri. Najveća želja svakako je Kris Pol, koji će najverovatnije odustati od poslednje godine u aktuelom ugovoru, kako bi potražio novi višegodišnji.

Odradio je Derik Rouz sjajan posao, bio jedan od najboljih u ekipi tokom plej-ofa, a najvažnije je da je dokazao da može da igra u kontinuitetu. Procena je da će mu Niksi produžiti ugovor, kako bi igrao između 15 i 20 minuta po utakmici. Nekadašnji MVP je u proseku beležio oko 15 poena uz 49 odsto preciznosti šuta u regularnom delu.

Izabrane vesti

Ipak, kako je plan da 32-godišnji bek dobije limitiranu minutažu, kako bi se smanjile šanse za njegovo povređivanje, sastav iz Medison Skver Gardena radi i na angažovanju još jednog beka. Pitanje je da li će se Elfrid Pejton i Frenk Nilikina zadržati i koliko ozbiljno se na njih računa, pa su tako Niksi sastavili listu potencijalnih pojačanja.

Devonte Grejem, Lonzo Bol i Kendrik Nan će tokom leta biti ograničeno slobodni, što znači da će njihove trenutne ekipe imati pravo da izjednače svaku ponudu koja stigne na adresu košarkaša i tako ih zadrže u svojim redovima. Još u martu je menadžement kluba iz Velike jabuke razgovarao sa Nju Orleansom oko potencijalnog trejda za Bola, ali do dogovora nije došlo.

Sada je u prvi plan iskočio Kendrik Nan iz Majamija. Bek koji nije uspeo da pronađe put do NBA preko drafta, šansu je dobio u timu sa Floride i maksimalno je iskoristio. U svojoj ruki sezoni je bio uvršten u idealnu petorku novajlija. Veruju u redovima Niksa da bi Nan mogao da pođe putem Terija Rozira. Ovaj 25-godišnji košarkaš je imao mahom sporednu rolu u Bostonu, odigrao je jednu odličnu završnicu sezone i tako sebi obezbedio 56.000.000 dolara vredan ugovor u Šarlotu. Dobio je više prostora u Hornetsima, pa je dodatno i napredovao. Prema proceni Džona Holindžera sa Atletika, košarkaš Hita bi mogao da traži platu od oko 15.000.000 dolara po sezoni.

Ipak, smatra se da bi se Tibodo pre zadovoljio iskusnijim igračem. Tokom sezone na izmaku se sa franšizom iz Njujorka povezivao Kajl Lauri, a pominjan je i Denis Šruder. Ukoliko se Niksi odluče za veterana, mogli bi da se okrenu ka Krisu Polu. Podigao je 36-godišnji plejmejker Finiks na viši nivo, zajedno sa Devinom Bukerom je doveo Sanse do polufinala Zapada, ali iako će tim iz Arizone pokušati da ga zadrži, Pol navodno planira da odbije 42.000.000 dolara za narednu sezonu i potraži višegodišnji ugovor težak oko 100.000.000 dolara. Niksi su za njegove usluge bili zainteresovanim i minulog leta, ali na kraju nije došlo do saradnje. To bi moglo da se promeni narednog leta, posebno zbog činjenice da sastav iz Njujorka ima dovoljno prostora u budžetu za jedno vrhunsko pojačanje.



tagovi

NBA ligaNjujork NiksKendrik NanLonzo BolKajl LauriKris PolDerik RouzDenis Šroder

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara