Kevin Durent (©AFP)
Kevin Durent (©AFP)

Ništa od nove bombe u NBA, Netsi ne puštaju Durenta

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.02.23. | 22:05

Bruklin trenutno ne namerava da pusti svog najboljeg igrača ni na leto

Jako je odjeknula transfer bomba aktivirana prelaskom Kajrija Irvinga u Dalas Maverikse, a odjeci trejda u kojem je Bruklin izvukao bolji paket najavljivao je čak mogućnost da se dogodi još jedan spektakularni posao i da Netse napusti Kevin Durent.

Ta se nada brzo ugasila, pošto je NBA insajder Adrijan Vojnarovski izneo saznanje da u Netsima ne nameravaju da puste Durenta pre zatvaranja transfer pijace u četvrtak. Podsetimo, Finiks Sansi su opet pokazali veliko interesovanje da dovedu jednog od najboljih košarkaša na svetu, ali su Netsi brzo stavili tačku na spekulacije o mogućem supertrejdu.

Izabrane vesti

01.30: (3,70) Bruklin (14,0) Finiks (1,35)

Durent je još letos želeo da se taj posao završi, ali ni tada u Bruklinu nisu želeli da razmišljaju u smeru rastanka, a kako Vojnarovski navodi teško je da će se organizacija odlučiti da ga pusti i tokom predstojećeg leta. Ne samo u Finiks, nego bilo gde.

Logično, veliki broj NBA klubova pokazalo je interesovanje da uzme KD ako bi se našao na tržištu, on je hteo u Arizonu, ali nije bilo moguće da se trejd realizuje.

Durent je ispao iz ekipe 8. januara, stradalo mu je koleno protiv Majamija. Do povrede beležio je 29,7 poena, 6,7 skokova, 5,3 asistencije i 1,5 blokova za 36 minuta u proseku. Vodio je Bruklin do skora 26-13. Takođe, izabran je za startera u Ol star utakmici po 11. put, a deo najveće egzibicije biće 13. put u karijeri.

Netsi su u međuvremenu poslali Keslera Edvardsa i novac u Sakramento Kingse kako bi sačuvali 8.000.000 dolara i luksuzni porez. Takođe, Netsi sada dobijaju mesto u rosteru. Kingsi će Edvardsu dati šansu da se razvija u Stoktonu, filijali iz Razvojne lige.

Prelazni rok u NBA završava se u četvrtak u 21 čas po srednjoevropskom vremenu.


tagovi

Kevin DurantBruklin NetsFiniks SansNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara