Jusuf Nurkić i Riki Rubio (©AFP; ©Reuters)
Jusuf Nurkić i Riki Rubio (©AFP; ©Reuters)

Nurkiću 70.000.000 dolara za još četiri godine u Portlandu, Rubio se vraća u Klivlend

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 19:33

Španac će potpisati trogodišnju saradnju tešku 18.400.000 dolara

Sinoć je i zvanično počeo NBA "free agency" i pare lete na sve strane. Nikola Jokić je dogovorio najveći ugovor u istoriji NBA sa Denverom, a za samo nekoliko sati timovi iz najjače lige sveta spiskali su oko dve milijarde dolara. Prema poslednjim informacijama nove ugovore dobili su i Jusuf Nurkić i Riki Rubio.

Centar iz Bosne i Hercegovine se dogovorio sa Portlandom oko četvorogodišnje saradnje teške 70.000.000 dolara, dok se Rubio vraća u Klivlend i potpisaće na tri godine za 18.400.000 dolara.

Izabrane vesti

Nurkić je odavno prvi centar Trejlblejzersa, koji su još prošle sezone pokazali interesovanje da ga zadrže. Pričalo se da bi mogli da krenu po Deandre Ejtona iz Finiksa, ali sada je jasno da su odlučili da veruju bivšem centru zagrebačke Cedevite.

Snažni centar odigrao je 56 utakmica za Portland minule sezone i prosečno beležio dabl-dabl (15 poena i 11,1 skok). Dve sezone pre toga je odigrao samo 45 mečeva skupa zbog povreda članka i ručnog zgloba.

Tim iz Oregona prolazi kroz ozbiljne promene, ali ne želi da menja "peticu". Dao je novi ugovor i Anferniju Sajmonsu težak 100.000.000 dolara za četiri godine, a nedavno je u trejdu iz Detroita doveo i Džeramija Grenta. Na putu je da oformi dobar tim oko prve zvezde Demijana Lilarda.

Riki Rubio je igrao odlično za Klivlend minule sezone, do kidanja prednjih ukrštenih ligamenata u decembru. U februaru je trejdovan u Indijanu u zamenu za Karis Laverta, ali su Kavsi iskoristili priliku da ga kao slobodnog igrača vrate u svoje redove, prenosi Adrijan Vojnarovski.

On je do povrede igrao možda i najbolju košarku u NBA karijeru. Beležio 13,1 poena, 6,6 asistencija, 4,1 skok i 1,4 krađu u proseku na 34 upisana nastupa.

Klivlend je ponovo skrojio kvalitetan tim, a sa Rubijevim iskustvom i znanjem bi mogao ponovo da se umeša u borbu za vrh Istoka.


tagovi

Riki RubioJusuf NurkićPortland TrejlblejzersKlivlend KavalirsKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara