Glas, Avramović i Madar (©Star Sport)
Glas, Avramović i Madar (©Star Sport)

Obradović prelomio, Madar i Glas ne igraju na Kupu Radivoja Koraća

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.02.22. | 23:09

Dvojica košarkaša bez srpskih pasoša su morala da budu izostavljena sa spiska za završni turnir u Nišu

Sedam stranaca na platnom spisku, šestorica bez srpskog državljanstva. Trener Partizana Željko Obradović morao je da se suoči sa teškom odlukom i u utorak preseče, da donese konačnu odluku o tome na koju dvojicu igrača neće računati na završnici Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Odluka je pala - Gregor Glas i Jam Madar nisu se našli na konačnom spisku, nezvanično saznaje Mozzart Sport.

Košarkaši Partizana će se od 17. do 20. februara u Nišu boriti za prvi trofej u sezoni. Prema pravilniku svaki tim može da ima najviše četvoricu stranaca u sastavu, a to će u redovima Partizana biti francuski centar Matijas Lesor, reprezentativac Letonije Rodion Kuruc, kao i Amerikanci Zek Ledej i Dalas Mur. Kevin Panter je dao Partizanu olakšicu pošto je srpski pasoš dobio još u vreme kada je nastupao za Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Mladi reprezentativac Izraela Madar je ove sezone upisao 18 nastupa u ABA ligi uz prosek od 6,3 poena i 1,7 asistencija po meču, dok je u Evrokupu na 12 nastupa beležio 7,6 poena i 2,9 završnih dodavanja. Slovenački internacionalac Glas je otkrovenje sezone u klubu iz Humske. Odigrao je tri meča manje od Madara u regionalnom prvenstvu uz 5,9 poena po nastupu, a na osam utakmica na evrosceni je prosečno beležio 7,5 poena i dva završna dodavanja.

Partizan će Žućkovu levicu napasti u sledećem sastavu: Rodion Kuruc, Kevin Panter, Tristan Vukčević, Zek Ledej, Rade Zagorac, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Nemanja Dangubić, Alen Smailagić, Dušan Miletić, Dalas Mur, Matijas Lesor i Uroš Trifunović.

Na prvom koraku završnog turnira u Nišu Parni valjak za rivala ima ekipu Borca iz Zemuna (petak, 21.00). Ukoliko opravda ulogu favorita, u polufinalu će igrati sa boljim iz duela između FMP-a i čačanskog Borca (petak, 18.00).

Treba napomenuti da timovi imaju pravo da koriguju sastave do 19. februara, u slučaju da se nađu u problemima sa virusom korona.



tagovi

KK PartizanKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2022.Jam MadarGregor Glas

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara